Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Ο ιδρυτής της Nikola παραιτήθηκε οικειοθελώς μετά τις κατηγορίες για απάτη
[AutoBlog]: Ο ιδρυτής της Nikola παραιτήθηκε οικειοθελώς μετά τις κατηγορίες για απάτη

[AutoBlog]: Ο ιδρυτής της Nikola παραιτήθηκε οικειοθελώς μετά τις κατηγορίες για απάτη

Όπως ανακοίνωσε η Nikola Motors , ο ιδρυτής της Trevor Milton, αποχωρεί οικειοθελώς από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου. Η εταιρεία ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο έκανε δεκτή την παραίτηση του Milton τόσο από τη θέση του προέδρου, όσο και από μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Stephen Girsky, πρώην αντιπρόεδρος της General Motors και μέλος του συμβουλίου, διορίστηκε νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, αναλαμβάνοντας άμεσα τα καθήκοντά του.

αναφέρει ο Milton σε δήλωσή του.

Ο CEO της Nikola, Mark Russell, δήλωσε:

Η ανακοίνωση της αποχώρησης Milton έρχεται μετά την εκτόξευση κατηγοριών από την εταιρεία short selling Hindenburg Research προς τη Nikola για απάτη. Η Hindenburg Research κυκλοφόρησε την έκθεση με τίτλο “Nikola: How to Parlay An Ocean of Lies In a Partnership with the Largest Auto OEM in America“, λίγο μετά την ανακοίνωση πως η GM θα αποκτήσει το 11% των μετοχών της Nikola , κατηγορώντας την Nikola πως έλεγε ψέματα σχετικά με την πρόοδο της τεχνολογίας της, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία είχε σκηνοθετήσει ένα βίντεο που δείχνει ένα από τα φορτηγά της να κατεβαίνει έναν λόφο.

Οι ισχυρισμοί της Hindenburg έχει γίνει αφορμή έρευνας από πλευράς της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) και από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Nikola απέρριψε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για δεκάδες ανακρίβειες στην έκθεση της Hindenburg.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!