Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: H ιαπωνική Nidec θέλει να γίνει κυρίαρχη στους e-axles
[AutoBlog]: H ιαπωνική Nidec θέλει να γίνει κυρίαρχη στους e-axles

[AutoBlog]: H ιαπωνική Nidec θέλει να γίνει κυρίαρχη στους e-axles

Η Nidec Corporation είναι μια ιαπωνική εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών κινητήρων, και τα προϊόντα της βρίσκονται σε σκληρούς δίσκους, σε ηλεκτρικές συσκευές και σε αυτοκίνητα. Ακόμα, υπάρχουν σε εμπορικό και κατασκευαστικό εξοπλισμό, ενώ προμηθεύει την Apple με το μοτεράκι της δόνησης του κάθε iPhone που πωλείται. Η εταιρεία έχει το μεγαλύτερο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς για μικροσκοπικούς κινητήρες, που τροφοδοτούν σκληρούς δίσκους.

Η αξία της Nidec ανέρχεται σε 1,5 τρις yen (14 δισ. δολάρια), με τον ιδρυτή της, Shigenobu Nagamori, να θέλει να στρέψει την προσοχή της εταιρίας και στην αυτοκίνηση, επενδύοντας σε αυτήν.

Πιο συγκεκριμένα, η Nidec σχεδιάζει να υπερτριπλασιάσει τα έσοδά της τα επόμενα πέντε χρόνια εστιάζοντας στους κινητήρες ηλεκτρικών οχημάτων, προσλαμβάνοντας ειδικούς σε τεχνολογίες κινητήρων. Με αυτόν τον τρόπο η ιαπωνική εταιρία δείχνει ότι θέλει να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην αυτοκινητοβιομηχανία, τώρα που η τελευταία κινείται προς την ηλεκτροκίνηση.

Η αγορά των smartphones για μικροσκοπικούς ηλεκτρικούς κινητήρες έχει μειωθεί δραματικά, και ένας εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι το μέλλον της εταιρίας βρίσκεται στα ολοκληρωμένα συστήματα μετάδοσης κίνησης των ηλεκτρικών οχημάτων, γνωστά ως e-axle , που ενσωματώνουν κινητήρες, ηλεκτρονικά ισχύος και κιβώτια ταχυτήτων.

Μέχρι το 2030, ο Nagamori θέλει η εταιρία του να έχει το 35% της παγκόσμιας αγοράς των e-axles, που εκτιμάται ότι τότε θα αξίζει 20 με 30 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, από τα περίπου 2,8 με 3 δισεκατομμύρια δολάρια που αξίζει σήμερα.

Ο Nagamori στοιχηματίζει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή με τα κλιματιστικά των σπιτιών, τα πλυντήρια ρούχων και τους υπολογιστές, με βασικά εξαρτήματα -όπως οι ηλεκτροκινητήρες και κεντρικές μονάδες επεξεργασίας- να γίνονται τυποποιημένα μέρη και να προμηθεύονται από μερικές κυρίαρχες εταιρείες τεχνολογίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!