Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Ιαπωνία: Ξεκίνησε η δίκη του Carlos Ghosn και του Greg Kelly, με τον Ghosn να βρίσκεται στη Βηρυτό
[AutoBlog]: Ιαπωνία: Ξεκίνησε η δίκη του Carlos Ghosn και του Greg Kelly, με τον Ghosn να βρίσκεται στη Βηρυτό

[AutoBlog]: Ιαπωνία: Ξεκίνησε η δίκη του Carlos Ghosn και του Greg Kelly, με τον Ghosn να βρίσκεται στη Βηρυτό

Ξεκίνησε σήμερα η πολυαναμενόμενη δίκη τόσο του Carlos Ghosn , όσο και του στενού του συνεργάτη Greg Kelly , με τον Ghosn ωστόσο να μην βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα, μιας και τον περασμένο Δεκέμβριο διέφυγε από την Ιαπωνία, πηγαίνοντας στη Βηρυτό του Λιβάνου.

Ο Kelly δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες ότι βοήθησε τον Ghosn να κρύψει εκατομμύρια που έλαβε ως αποζημίωση και δεσμεύτηκε να αποδείξει την αθωότητά του σε μια δίκη που ξεκίνησε σχεδόν δυο χρόνια μετά τις συλλήψεις τους και χωρίς την παρουσία του βασικού υπόπτου.

ανέφερε ο Kelly, ο οποίος είναι ο μοναδικός μεμονωμένος κατηγορούμενος σε μια υπόθεση που τράβηξε την παγκόσμια προσοχή μετά από τη δραματική διαφυγή του Ghosn από την Ιαπωνία στα τέλη του 2019. Ο Αμερικανός, ο οποίος έγινε 64 ετών την πρώτη ημέρα της δίκης, κατηγορήθηκε από Ιάπωνες εισαγγελείς ότι βοήθησε τον Ghosn να δηλώσει ότι λάμβανε χαμηλότερη αποζημίωση κατά περίπου 9 δισ. γεν (85 εκατ. δολάρια) για οκτώ χρόνια. Ο Kelly, αν καταδικαστεί, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με 10ετη φυλάκιση.

Ο Kelly έδωσε επίσης περισσότερες λεπτομέρειες για τις δραστηριότητες της Nissan, λέγοντας ότι πουλούσε μόνο 2,5 εκατ. οχήματα ετησίως σε όλο τον κόσμο πριν ο Ghosn αναλάβει τα ηνία και ότι το 2017 πούλησε 5,6 εκατ. αυτοκίνητα.

Ο Kelly πρόσθεσε ότι όλοι στην Nissan ανησυχούσαν ότι θα έχαναν τον Ghosn και ήθελαν να τον κρατήσουν στην εταιρεία. Η Nissan αναζητούσε νόμιμους τρόπους για να τον κρατήσει και δεν υπήρχε διάδοχος, οπότε συμβουλεύτηκε εξωτερικούς και εσωτερικούς δικηγόρους προσπαθώντας να τον κρατήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!