Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Great Wall σε συζητήσεις με την Nissan για την αγορά του εργοστασίου στη Βαρκελώνη
[AutoBlog]: Η Great Wall σε συζητήσεις με την Nissan για την αγορά του εργοστασίου στη Βαρκελώνη

[AutoBlog]: Η Great Wall σε συζητήσεις με την Nissan για την αγορά του εργοστασίου στη Βαρκελώνη

Η Nissan βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη κινέζικη Great Wall Motors προκειμένου να αγοράσει το εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρίας στη Βαρκελώνη. Η Nissan έχει ανακοινώσει πως το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα κλείσει στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2021.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζονται τα Nissan Navara και e-NV200. Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου, η παραγωγή του Navara θα μεταφερθεί στη Νότια Αφρική, ενώ αυτή του e-NV200 θα γίνεται στο εργοστάσιο της Renault στο Maubeuge της Γαλλίας. Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2022 το Navara θα σταματήσει να πωλείται στην Ευρώπη .

Το εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη αποτελείται από τρεις εγκαταστάσεις που απασχολούν περίπου 3.000 άτομα. Η Nissan εκτιμά πως το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Βαρκελώνη θα της κοστίσει περίπου 1,7 δισ. ευρώ.

Η Great Wall θέλει να αγοράσει την μεγαλύτερη από τις τρεις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, με τα άλλα δύο να τα αγοράζουν η Silence, μια ισπανική εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και η QEV Technologies, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα. Εάν τελικά η Great Wall εξαγοράσει το εργοστάσιο τότε αναμένεται να απασχολεί σε αυτό 1.300 άτομα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!