Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Γερμανία: H Volkswagen προχωρά σε αύξηση μισθών των εργαζομένων της
[AutoBlog]: Γερμανία: H Volkswagen προχωρά σε αύξηση μισθών των εργαζομένων της

[AutoBlog]: Γερμανία: H Volkswagen προχωρά σε αύξηση μισθών των εργαζομένων της

Η Volkswagen ήρθε σε συμφωνία με το μεγαλύτερο σωματείο των εργαζομένων στη Γερμανία, η οποία ορίζει μεταξύ άλλων αύξηση μισθού και ειδική ενίσχυση για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα η νέα συμφωνία αφορά 120.000 υπαλλήλους της εταιρείας σε 6 εργοστάσιά της στη Δυτική Γερμανία και υπογράφηκε με το σωματείο IG Metall, το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό σωματείο εργαζομένων της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, κάθε εργαζόμενος από τον περασμένο Ιανουάριο και μέχρι και το Νοέμβριο του 2022 θα λάβει αύξηση μισθού 2,3%, ενώ επιπλέον θα αμειφθεί με 1.000 ευρώ ως επίδομα για τον κορωνοϊό.

Η συμφωνία αυτή αφορά στους εργαζομένους της Volkswagen στα εργοστάσια του Βόλφσμπουργκ, του Αννόβερου, του Μπραουνσβάικ, του Σάλτσγκιττερ, του Έμντεν και του Κάσελ, όπως επίσης και αυτούς στη Volkswagen Financial Services.

Αρχική απαίτηση του σωματείου ήταν η αύξηση του μισθού να είναι 4,0%, ωστόσο μετά από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις ορίστηκε τελικά στο 2,3%, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν και τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην παραγωγή και τις πωλήσεις των αυτοκινήτων παγκοσμίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!