Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Γερμανία: Αδιέξοδο στις συζητήσεις Μέρκελ και αυτοκινητοβιομηχανιών
[AutoBlog]: Γερμανία: Αδιέξοδο στις συζητήσεις Μέρκελ και αυτοκινητοβιομηχανιών

[AutoBlog]: Γερμανία: Αδιέξοδο στις συζητήσεις Μέρκελ και αυτοκινητοβιομηχανιών

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είχε χθες το βράδυ τηλεδιάσκεψη με επικεφαλής ομίλων παραγωγής αυτοκινήτων και συνδικαλιστές του κλάδου, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ζητά κρατική στήριξη καθώς έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού . Αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στις αρχές του επόμενου μήνα, με κίνητρα αγοράς αυτοκινήτων όπως ζητούν κατασκευαστές, αλλά αρκετές ενστάσεις που αφορούν τις πολιτικές για το κλίμα να βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο της συζήτησης. Λίγο πριν από την τηλεδιάσκεψη, ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz τόνισε ότι η απόφαση σχετικά με την κρατική βοήθεια προς τον κλάδο δεν θα ληφθεί βεβιασμένα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το σχέδιο ανάκαμψης της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι έτοιμο το αργότερο στις αρχές Ιουνίου.

Ταυτόχρονα, ο Scholz εμφανίστηκε αρνητικός όσον αφορά την πρόταση αυτοκινητοβιομηχανιών για την παροχή κινήτρων και επιδοτήσεων για την αγορά αυτοκινήτου.

διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Διάβασε επίσης

Αναφερόμενος στο αίτημα για διάθεση μερισμάτων από τις εταιρίες , δήλωσε ότι η καταβολή κρατικών ενισχύσεων, με ταυτόχρονη πληρωμή μερισμάτων και μπόνους:

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης η Μέρκελ τόνισε την σημασία της βιομηχανίας αυτοκινήτου για τη χώρα, τόσο για την παραγωγή πλούτου, όσο και για την απασχόληση. Ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επίπεδο ομάδων εργασίας, για την δημιουργία δέσμης “μέτρων ανάκαμψης”, τα οποία θα έχουν στόχο τον εκσυγχρονισμό του κλάδου, στην κατεύθυνση των καινοτόμων τεχνολογιών αυτοκινήτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!