Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Γερμανοί εισαγγελείς: Ο πρώην CEO της VW γνώριζε για το Dieselgate προτού έρθει στη δημοσιότητα
[AutoBlog]: Γερμανοί εισαγγελείς: Ο πρώην CEO της VW γνώριζε για το Dieselgate προτού έρθει στη δημοσιότητα

[AutoBlog]: Γερμανοί εισαγγελείς: Ο πρώην CEO της VW γνώριζε για το Dieselgate προτού έρθει στη δημοσιότητα

Ξεκίνησε τη περασμένη Πέμπτη η δίκη τεσσάρων πρώην αξιωματούχων της VW που κατηγορούνται για απάτη στο σκάνδαλο Dieselgate , και οι Γερμανοί εισαγγελείς κατηγορούν τον Martin Winterkorn , πρώην CEO της VW πως ενημερώθηκε για το παράνομο λογισμικό που χειραγωγούσε τις εκπομπές ρύπων περισσοτέρων από 11 εκατ. αυτοκινήτων του VW Group παγκοσμίως, προτού αποκαλυφθεί το σκάνδαλο τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλά δεν έκανε τίποτα για σταματήσει την χρήση τους.

Να σημειωθεί πως η δίκη του Martin Winterkorn , θα ξεκινήσει αργότερα, αφού η δικαιοσύνη αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να διαχωρίσει τη διαδικασία, αναβάλλοντας επ’ αόριστον για ιατρικούς λόγους τη δίκη του Winterkorn, μιας και ο ηλικίας 74 ετών πρώην CEO που βρισκόταν στο τιμόνι της VW από το 2007 ως το 2015, υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν πως ο Winterkorn ενημερώθηκε μέσω εμπιστευτικής επιστολής πως τα diesel αυτοκίνητα της VW ξεπερνούσαν κατά 15 έως 35 φορές τα επιτρεπτά όρια NOx (οξείδια του αζώτου) στις ΗΠΑ, μετά από δοκιμές που πραγματοποίησαν επιστήμονες το 2014. Ο Winterkorn ωστόσο δεν έδωσε εντολή να σταματήσει η χρήση του παράνομου λογισμικού, αλλά “αποφάσισε να αποκρύψει τις νομικές παραβάσεις” σύμφωνα με τους εισαγγελείς, που κατηγορούν το πρώην αφεντικό της VW πως στόχος του ήταν να αυξήσει τα κέρδη της εταιρίας, επειδή οι πληρωμές των μπόνους που έπαιρνε από την VW εξαρτιούνταν και από τα κέρδη της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!