Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: H Ford επενδύσει 11,4 δισ. δολάρια για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δημιουργώντας 11.000 θέσεις εργασίας
[AutoBlog]: H Ford επενδύσει 11,4 δισ. δολάρια για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δημιουργώντας 11.000 θέσεις εργασίας

[AutoBlog]: H Ford επενδύσει 11,4 δισ. δολάρια για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δημιουργώντας 11.000 θέσεις εργασίας

Η Ford ανακοίνωσε τα σχέδια της για να φέρει τα ηλεκτρικά μοντέλα της σε μαζική κλίμακα στους Αμερικανούς δημιουργώντας δύο νέες τεράστιες, περιβαλλοντικά και τεχνολογικά προηγμένες εγκαταστάσεις στο Τενεσί και το Κεντάκι, που θα παράγουν την επόμενη γενιά των ηλεκτρικών pickup της σειράς F και τις μπαταρίες που θα τροφοδοτούν τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της Ford και της Lincoln .

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικάνικη εταιρία θα κατασκευάσει δύο εγκαταστάσεις σε συνεργασία με τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία μπαταριών SK Innovation, μια επένδυση ύψους 11,4 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο της οποίας θα δημιουργηθούν 11.000 θέσεις απασχόλησης, έως το 2025. Οι επενδύσεις στα νέα εργοστάσια μπαταριών του Τενεσί και του Κεντάκι θα πραγματοποιηθούν μέσω της BlueOvalSK, μιας νέας κοινοπραξίας που θα δημιουργηθεί από τη Ford και την κορεάτικη SK Innovation.

Το ύψος της επένδυσης από την αμερικάνικη εταιρία ανέρχεται σε 7 δισ. δολάρια, και αποτελεί μέρος των 30 δισ. δολαρίων που είχε υποσχεθεί να επενδύσει στον τομέα νωρίτερα φέτος, ενώ η SK Innovation θα βάλει το υπόλοιπο ποσό, των 4,7 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με την Ford αυτή είναι η μεγαλύτερη επένδυση σε νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις στα 118 χρόνια της ιστορίας της.

Συνεχίζοντας, η εταιρία υπογραμμίζει πως η επένδυση έχει σκοπό να υποστηριχθεί ο πιο μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας, ήτοι να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο αμερικανικό βιομηχανικό οικοσύστημα και να επιταχυνθεί η πρόοδος προς την κλιματική ουδετερότητα των ΗΠΑ, ώστε να συμμορφωθούν προς με τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Το ένα ολοκαίνουριο εργοστάσιο θα χτιστεί στην Stanton της πολιτείας του Tennessee, θα κοστίσει 5,6 δισ. δολάρια και ονομάζεται Blue Oval City.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!