Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: FCA και PSA τροποποιούν την συμφωνία συγχώνευσής τους
[AutoBlog]: FCA και PSA τροποποιούν την συμφωνία συγχώνευσής τους

[AutoBlog]: FCA και PSA τροποποιούν την συμφωνία συγχώνευσής τους

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) και η Peugeot SA (Groupe PSA) συμφώνησαν να τροποποιήσουν ορισμένους όρους της συμφωνίας συγχώνευσης κατά 50/50 για τη δημιουργία της Stellantis , του 4ου μεγαλύτερου σε όγκο παγκόσμιου κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν τις τροποποιήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο στη ρευστότητα στον κλάδο αυτοκινήτου από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, διατηρώντας παράλληλα την οικονομική αξία και τη θεμελιώδη ισορροπία της αρχικής συμφωνίας συγχώνευσης. Οι τροποποιήσεις έχουν εγκριθεί ομόφωνα από τα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο εταιρειών με την ισχυρή υποστήριξη των μετόχων. Οι υφιστάμενες δεσμεύσεις για την υποστήριξη της συναλλαγής από την Exor, τον όμιλο της οικογένειας Peugeot (EPF / FFP), την Bpifrance και την Dongfeng Motor Group (DFG) παραμένουν σε ισχύ.

Συγκεκριμένα, το ειδικό μέρισμα που θα διανεμηθεί από την FCA στους μετόχους της πριν από το κλείσιμο ορίζεται σε 2,9 δισ. ευρώ (προηγουμένως 5,5 δισ. ευρώ), ενώ το 46% της PSA στη Faurecia θα διανεμηθεί σε όλους τους μετόχους της Stellantis αμέσως μετά το κλείσιμο μετά από την έγκριση του ΔΣ και των μετόχων της Stellantis.

Ως αποτέλεσμα αυτών των τροποποιήσεων, οι αντίστοιχοι μέτοχοι της FCA και της PSA θα λάβουν ίσες μετοχές 23% στη Faurecia (κεφαλαιοποίηση 5,867 δισ. ευρώ στο κλείσιμο της αγοράς στις 14 Σεπτεμβρίου 2020), ενώ η ιδιοκτησία 50/50 της Stellantis – ενός ομίλου που θα έχει τώρα 2,6 δισ. ευρώ περισσότερα μετρητά στον ισολογισμό του – θα παραμείνουν αμετάβλητα.

Επιπλέον, έχει συμφωνηθεί ότι τα ΔΣ τόσο της PSA όσο και της FCA, θα εξετάσουν μια πιθανή διανομή 500 εκατ. ευρώ στους μετόχους κάθε εταιρείας πριν από το κλείσιμο ή, εναλλακτικά, μια διανομή 1 δισ. ευρώ που θα πληρωθεί μετά το κλείσιμο σε όλους τους μετόχους της Stellantis.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!