Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η F1 προσθέτει αγώνα στη Σαουδική Αραβία το 2021
[AutoBlog]: Η F1 προσθέτει αγώνα στη Σαουδική Αραβία το 2021

[AutoBlog]: Η F1 προσθέτει αγώνα στη Σαουδική Αραβία το 2021


Η Formula 1 ανακοίνωσε σήμερα ότι στο πρόγραμμα αγώνων για το 2021 θα προστεθεί μια νέα χώρα/πίστα, καθώς θα διεξαχθεί για πρώτη φορά Grand Prix στη Jeddah. Πιο συγκεκριμένα, οι δρόμοι της παραθαλάσσιας πόλης της Σαουδικής Αραβίας θα φιλοξενήσουν την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το Νοέμβριο του 2021.

Η Σαουδική Αραβία θα γίνει η 33η χώρα που θα φιλοξενήσει αγώνα της Formula 1, με τους δρόμους να βρίσκονται στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας, παρέχοντας ένα εκπληκτικό παραθαλάσσιο σκηνικό για ένα πλήρες σαββατοκύριακο αγώνων, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, που θα καταλάβει τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας.

Η περιοχή που έχει επιλεγεί για να φιλοξενήσει τον αγώνα είναι αμιγώς βιομηχανική, με τα διυλιστήρια της Aramco να βρίσκονται ακριβώς δίπλα από την χάραξη της πίστας. Η Liberty Media αποφάσισε ο αγώνας να διεξαχθεί το βράδυ, καθώς ο περιβάλλοντας χώρος δεν πλήρως διαμορφωμένος, και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο με τρία χρόνια.

Έτσι, μετά τη Σιγκαπούρη, το Μπαχρέιν και το Άμπου Ντάμπι, η Σαουδική Αραβία θα γίνει η τέταρτη χώρα που θα φιλοξενήσει GP υπό το φως των προβολέων.

To 2021, το πρωτάθλημα της Formula 1 θα περιλαμβάνει συνολικά 23 αγώνες, σύμφωνα με το προσχέδιο που έχει παρουσιαστεί στις ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, το πλάνο της Liberty Media για την επόμενη περιλαμβάνει τους αγώνες του 2020, του αρχικού προγράμματος, συν αυτόν στην Jeddah.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!