Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Evergrande: Δεν έχει πουλήσει ούτε ένα αυτοκίνητο, αλλά έχει 87 δισ. δολάρια χρηματιστηριακή αξία
[AutoBlog]: Evergrande: Δεν έχει πουλήσει ούτε ένα αυτοκίνητο, αλλά έχει 87 δισ. δολάρια χρηματιστηριακή αξία

[AutoBlog]: Evergrande: Δεν έχει πουλήσει ούτε ένα αυτοκίνητο, αλλά έχει 87 δισ. δολάρια χρηματιστηριακή αξία

Η Evergrande NEV (China Evergrande New Energy Vehicle Group Ltd), είναι μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που στόχος της είναι να κυριαρχήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πουλήσει ούτε ένα αυτοκίνητο.

Η εταιρεία διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους στο Εθνικό Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο όπου λαμβάνει χώρα η έκθεση της Σαγκάης, με 9 αυτοκίνητα να τραβούν την προσοχή των επισκεπτών.

1

Η Evergrande NEV είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, με πλειάδα επιτυχημένων δραστηριοτήτων πέρα από το real estate, όπως ποδοσφαιρικούς συλλόγους έως χωριά συνταξιοδότησης, όμως η είσοδος της στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων έχει προκαλέσει έκπληξη. Η εταιρεία έλαβε θερμή υποδοχή από τους επενδυτές (άνοδος άνω του 1.000% στην τιμή της μετοχής τον τελευταίο χρόνο), με αποτέλεσμα η αξία της Evergrande NEV να εκτιμάται πλέον στα 87 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας σε χρηματιστηριακή αξία την Ford και την General Motors που πωλούν εκατομμύρια αυτοκίνητα κάθε χρόνο.

Τον Μάρτιο του 2019, ο Hui Ka Yan, πρόεδρος της Evergrande και ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας, ανακοίνωσε πως θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο μέσα σε τρία έως πέντε χρόνια . Η Evergrande κατέχει το 20% της Koenigsegg , ενώ έχει εξαγοράσει και την NEVS , έχοντας κάποτε και το 45% της Faraday Future .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!