Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Έρευνα: Ανούσια η θέσπιση ορίου ταχύτητας στις Autobahn
[AutoBlog]: Έρευνα: Ανούσια η θέσπιση ορίου ταχύτητας στις Autobahn

[AutoBlog]: Έρευνα: Ανούσια η θέσπιση ορίου ταχύτητας στις Autobahn

Κατά καιρούς έχουν υπάρξει φωνές που θέλουν να θεσπιστούν όρια ταχύτητας στα κομμάτια των γερμανικών αυτοκινητοδρόμων που δεν έχουν, όπως, για παράδειγμα, στον Α3 -μεταξύ Κολωνίας και Φρανκφούρτης- με πρόφαση την ασφάλεια όσων τους χρησιμοποιούν.

Ωστόσο, ένα από τα επιχειρήματα κατά του ορίου ταχύτητας στην Autobahn είναι ότι με αυτά γίνεται παρέμβαση στην προσωπική ελευθερία των οδηγών. Κάτι που φαίνεται ότι καταρρίπτεται, καθώς σύμφωνα με τελευταία έρευνα μόνο ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων έχει ακόμη την ανάγκη να τρέξει στην Autobahn με ταχύτητα μεγαλύτερη από τα 130 χλμ/ώρα.

Πιο συγκεκριμένα, το Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW) της Κολωνίας αξιολόγησαν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από τμήματα των αυτοκινητοδρόμων που δεν έχουν όριο ταχύτητας για την έρευνα. Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από αυτοματοποιημένους σταθμούς καταμέτρησης αυτοκινητοδρόμων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, από τα μέσα Μαΐου έως τα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

Συνολικά, η έρευνα συμπεριέλαβε 1,2 δισεκατομμύρια μετακινήσεις αυτοκινήτων, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι -παρότι δεν υπάρχει όριο ταχύτητας- το 77% των αυτοκινήτων στους αυτοκινητόδρομους κινούνταν πιο αργά από τα 130 χλμ./ώρα. Το 12% οδήγησε των οδηγών κινούταν με ταχύτητες από 130 έως 140 χλμ/ώρα, 9% των οδηγών με ταχύτητες μεταξύ 140 και 160 χλμ/ώρα και, τέλος, λιγότερο από το 2% των οδηγών ταξίδευαν με ταχύτητα άνω των 160 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας, τα αποτελέσματα της ανάλυσης αποδεικνύουν ότι η θέσπιση ενός γενικού ορίου ταχύτητας στην Autobahn θα είχε μικρές επιπτώσεις στις εκπομπές CO2 στην κυκλοφορία και στον αριθμό των σοβαρών ατυχημάτων, επειδή πολλοί άνθρωποι συνήθως παρέμειναν κάτω από το όριο ταχύτητας, ούτως ή άλλως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!