Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Επίσημο: Skoda Enyaq iV
[AutoBlog]: Επίσημο: Skoda Enyaq iV

[AutoBlog]: Επίσημο: Skoda Enyaq iV

Μετά από μια μεγάλη περίοδο teasαρίσματος η Skoda μόλις παρουσίασε το Enyaq iV . Αυτό είναι το πρώτο της ηλεκτρικό SUV της τσέχικης εταιρίας και σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την Skoda.

1Όνομα

Το όνομα του μοντέλου προέρχεται από το ιρλανδικό όνομα “Enya”, που σημαίνει “πηγή ζωής”. Η ετυμολογία της Enya προέρχεται από την ιρλανδική λέξη “Eithne”, που σημαίνει “ουσία”, “πνεύμα” ή “αρχή”. Σύμφωνα με την Skoda, αυτές οι διαφορετικές έννοιες συνυπάρχουν στο όνομα του νέου SUV της “που αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή, ένα νέο μοντέλο που εκφράζει το πάθος των μηχανικών της μάρκας για την ηλεκτροκίνηση”.

Με το Enyaq iV, η Skoda δημιουργεί μια νέα ονοματολογία που συνδυάζει το “Ε” που σχετίζεται με την ηλεκτροκίνηση και το “Q” που χαρακτηρίζει την επιτυχημένη οικογένεια των SUV της Skoda.

2Εμφάνιση

Ο σχεδιασμός του μοντέλου αντικατοπτρίζει το μέλλον της εταιρίας, με το ηλεκτρικό SUV να διαθέτει συναισθηματικές γραμμές και ισορροπημένες, δυναμικές αναλογίες, ενώ δίνει επίσης δίνει έμφαση στην πρακτικότητα.

Η σχεδιαστική γλώσσα του είναι ισχυρή και δυναμική, καθώς χαρακτηρίζεται από τέλειες αναλογίες και εξαιρετική ευρυχωρία. Η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να είναι ιδιαίτερα περήφανη για τους προβολείς του Enyaq iV, οι οποίοι διαθέτουν τεχνολογία full-LED matrix με εξαγωνικό σχήμα των κύριων μονάδων LED.

Αυτά ενσωματώνουν τα “ωραία φώτα ημέρας, σαν λεπτές βλεφαρίδες”, τα οποία δημιουργούν ένα δυναμικό οπτικό εφέ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!