Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Επίσημο: Το Rally Αρκτικής αντικαθιστά το φετινό Rally Σουηδίας
[AutoBlog]: Επίσημο: Το Rally Αρκτικής αντικαθιστά το φετινό Rally Σουηδίας

[AutoBlog]: Επίσημο: Το Rally Αρκτικής αντικαθιστά το φετινό Rally Σουηδίας

Πριν ένα μήνα και πριν ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα του WRC, οι διοργανωτές του Rally Σουηδίας ανακοίνωσαν ότι η διεξαγωγή του ακυρώνεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί από τις 11 έως τις 14 Φεβρουαρίου του 2021, και θα ήταν το δεύτερο rally της σεζόν.

Αυτό σήμαινε ότι το φετινό πρωτάθλημα θα έμενε χωρίς αγώνα στα χιόνια, γι’αυτό και σήμερα το WRC ανακοίνωσε ότι το Rally Σουηδίας θα αντικατασταθεί με το Rally Αρκτικής. Ως βάση θα έχει το Ροβανιέμι, και θα διεξαχθεί στις 26 – 28 Φεβρουαρίου και θα είναι ο μοναδικός χειμερινός αγώνας του φετινού WRC.

Με την προσθήκη του Arctic Rally σημαίνει ότι η Φιλανδία θα φιλοξενήσει φέτος δύο αγώνες στο WRC, καθώς το παραδοσιακό Rally Φινλανδίας θα πραγματοποιηθεί στους εμβληματικούς χωματόδρομους γύρω από τη Jyväskylä στις 29 Ιουλίου – 1 Αυγούστου.

Το Rovaniemi είναι η πρωτεύουσα της βορειότερης επαρχίας της Λαπωνίας στη Φινλανδίας, και βρίσκεται ακριβώς έξω από τον Αρκτικό Κύκλο. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί εντός της περιοχής, όπου οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν έως τους -30 ° C τον Φεβρουάριο.

H σκανδιναβική χώρα είναι υπόδειγμα στην Ευρώπη για το περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού , καθώς -μέχρι σήμερα- έχει καταγράψει μόλις 39.593 κρούσματα (σε πληθυσμό 5,5 εκατομμυρίων), ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 μόλις 616 άνθρωποι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!