Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Επίσημο: Το νέο πλάνο του Groupe Renault
[AutoBlog]: Επίσημο: Το νέο πλάνο του Groupe Renault

[AutoBlog]: Επίσημο: Το νέο πλάνο του Groupe Renault

Η γαλλική εταιρία παρουσίασε σήμερα το νέο της στρατηγικό σχέδιο με το οποίο θα προχωρήσει σε επιπλέον περικοπές έχοντας ως στόχο να αυξήσει την αξία της, μειώνοντας παράλληλα τον όγκο πωλήσεων.

1Περικοπές 3 δισ. ευρώ

Όπως είπε ο Luca de Meo , ο CEO της γαλλικής εταιρίας, η Renault θα αφήσει τους στόχους των εσόδων και των μεριδίων αγοράς και θα επικεντρωθεί μόνο στα λειτουργικά περιθώρια, τις ταμειακές ροές και στην απόδοση των επενδύσεων.

2

Στόχος είναι να εξοικονομηθούν 2,5 δισ. ευρώ έως το 2023 και 3 δισ. ευρώ έως το 2025, 1 δισ. επιπλέον από τον προηγούμενο στόχο των 2 δισ. ευρώ , αυξάνοντας παράλληλα τους στόχους κερδοφορίας, 600 ευρώ ανά όχημα έως το 2024.

3Λιγότερες πωλήσεις

Σύμφωνα με το πλάνο, η Renault θα μειώσει την παραγωγή της από 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε 3,1 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως έως το 2025. Επίσης η Renault θέλει το 1/5 των εσόδων της να προέρχεται από υπηρεσίες κινητικότητας, δεδομένων και εμπορίας ενέργειας έως το 2030.

4

Η νέα στρατηγική απομακρύνεται από το όραμα του Carlos Ghosn που εστίαζε στην αξία και στην αύξηση των πωλήσεων. Ο Ghosn είχε στοχεύσει στην πώληση περισσότερων από 5 εκατ. οχημάτων έως το 2022 και ήθελε η συμμαχία με τη Nissan και τη Mitsubishi να γίνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!