Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Επίσημο: Και εγένετο μια νέα εταιρία, η Bugatti-Rimac
[AutoBlog]: Επίσημο: Και εγένετο μια νέα εταιρία, η Bugatti-Rimac

[AutoBlog]: Επίσημο: Και εγένετο μια νέα εταιρία, η Bugatti-Rimac

Η Porsche και η Rimac συμφώνησαν στην ίδρυση μιας κοινοπραξία που θα ενσωματώνει την Bugatti , ελέγχοντας την από κοινού. Οι Oliver Blume και Mate Rimac υπέγραψαν σήμερα τις αντίστοιχες συμφωνίες και ανακοίνωσαν το όνομα του νέου κατασκευαστή αυτοκινήτων: Bugatti-Rimac. Η κοινοπραξία θα έχει την έδρα της στο Ζάγκρεμπ (Κροατία) και έχει προγραμματιστεί να ιδρυθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2021, καθώς αυτό υπόκειται στην προηγούμενη έγκριση των αντιμονοπωλιακών αρχών σε πολλές χώρες.

Η Rimac θα κατέχει μερίδιο 55% στην κοινοπραξίας Bugatti-Rimac, ενώ η Porsche θα έχει το εναπομείναν μερίδιο, 45%, με τον Mate Rimac να είναι ο διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας. Ωστόσο, όπως γνωρίζεις, η Porsche κατέχει το 24% των μετοχών της Rimac. Η Bugatti θα ενταχθεί στην κοινοπραξία από την Volkswagen, την τρέχουσα ιδιοκτήτρια εταιρία, ενώ στη συνέχεια οι μετοχές θα μεταφερθούν στην Porsche.

Κάτω από την ομπρέλα της νέας εταιρείας, οι Bugatti και Rimac θα παράγουν αρχικά δύο hypercar μοντέλα: τη Bugatti Chiron και το Rimac Nevera . Ωστόσο, μακροπρόθεσμα έχει προγραμματιστεί να αναπτυχθούν από κοινού τα μοντέλα της Bugatti. Η Bugatti Automobiles S.A.S. θα συνεχίσει να υπάρχει στη νέα κοινοπραξία. Στο μέλλον, όλα τα μοντέλα της Bugatti θα παράγονται στο εργοστάσιο της γαλλικής εταιρίας, στο Molsheim.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!