Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Έως το 2030, η Volvo θα γίνει εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών
[AutoBlog]: Έως το 2030, η Volvo θα γίνει εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών

[AutoBlog]: Έως το 2030, η Volvo θα γίνει εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών

Η Volvo ανακοίνωσε σήμερα επίσημα ότι σχεδιάζει μέχρι το 2030 να έχει γίνει ένας κατασκευαστής αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων, όντας πλήρως αφοσιωμένη στο να αναλάβει ρόλο ηγέτη στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στα επόμενα εννιά χρόνια, η σουηδική εταιρεία σκοπεύει να καταργήσει σταδιακά κάθε μοντέλο της με κινητήρα εσωτερικής καύσης, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και να διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο μετασχηματισμός της Volvo σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί τμήμα του φιλόδοξου κλιματικού της σχεδίου, το οποίο εστιάζει στη συνεχή μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στον κύκλο ζωής κάθε αυτοκινήτου μέσω ξεκάθαρων δράσεων.

Η απόφαση της Volvo βασίζεται στην προσδοκία ότι τόσο η νομοθεσία, όσο και η ταχεία επέκταση υποδομών φόρτισης υψηλής ποιότητας θα επιταχύνουν την αποδοχή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους πελάτες.

Η πορεία της εταιρίας προς την καθολική εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης συνοδεύεται από την προσήλωση της στις online πωλήσεις, καθώς οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων θα είναι γίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

Σήμερα, η Volvo διαθέτει στη γκάμα της ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το XC40 Recharge, ενώ αργότερα μέσα στη σημερινή ημέρα, η εταιρεία θα αποκαλύψει το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό της, ένα νέο μοντέλο της Σειράς 40. Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Volvo θα λανσάρει αρκετά ακόμη ηλεκτρικά μοντέλα.

Ήδη, έως το 2025, η εταιρεία σκοπεύει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά και το υπόλοιπο από υβριδικά αυτοκίνητα, με τον CEO της Volvo, Hakan Samuelsson, να δηλώνει σχετικά:

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής τεχνολογίας στη Volvo, Henrik Green, πρόσθεσε:

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!