Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Elon Musk: Καθυστερεί το Tesla Roadster για το 2023
[AutoBlog]: Elon Musk: Καθυστερεί το Tesla Roadster για το 2023

[AutoBlog]: Elon Musk: Καθυστερεί το Tesla Roadster για το 2023

Σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του Roadster και o Elon Musk με ένα του tweet έκανε γνωστό πως το Roadster θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από το 2023. Ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε το Roadster να έβγαινε στην αγορά το 2020.

Αιτία της επιπλέον καθυστέρησης είναι η παγκόσμια έλλειψη σε τσιπ, με τον Musk να συμπληρώνει πως στις προτεραιότητες της Tesla είναι η επιτάχυνση της παραγωγής του Model Y και η κατασκευή του εργοστασίου της Tesla στο Βερολίνο.

1

Το αυτοκίνητο, με το SpaceX πακέτο θα μπορεί να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 1,1 δευτερόλεπτα, κάνοντας χρήση προωθητήρων αέρα, με τον κύριο να βρίσκεται πίσω από την πινακίδα κυκλοφορίας και όταν χρησιμοποιείται, η πινακίδα “θα πέφτει”.

Οι προωθητήρες θα συνδέονται με μια δεξαμενή πεπιεσμένου αέρα υψηλής πίεσης, περίπου 10.000 PSI (690 bar), που θα χρησιμοποιείται προκειμένου να επιταχύνει το μοντέλο. Η δεξαμενή αυτή θα βρίσκεται στη θέση των πίσω καθισμάτων, με τον Musk να λέει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι σαν και αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις ταινίες του James Bond.

2

Επίσης σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Musk είχε πει πως επιθυμία του είναι να κάνει το Roadster να αιωρείται ένα μέτρο από το έδαφος. Όπως χαρακτηριστικά είπε:

Ο Musk συμπλήρωσε πως το Roadster θα μπορείτε να ταξιδεύει “αρκετά γρήγορα” ενώ βρίσκεται στον αέρα.

3Διάβασε επίσης

Το Roadster θα τροφοδοτείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστινό άξονα και δύο στον πίσω, που παράγουν 10.000 Nm ροπής, επιτρέποντας του να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα, το 400αρι σε 8,8 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 402+ χλμ/ώρα, με την μπαταρία των 200 kWh να προσφέρει αυτονομία 1.000 χλμ.

4

H Tesla δεν αποκάλυψε άλλες λεπτομέρειες για τους ηλεκτροκινητήρες του μοντέλου, αλλά οι αναφορές το θέλουν να αποδίδει περισσότερα από 1.000 άλογα .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!