Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η έλλειψη μαγνησίου απειλεί ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία
[AutoBlog]: Η έλλειψη μαγνησίου απειλεί ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία

[AutoBlog]: Η έλλειψη μαγνησίου απειλεί ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία

Μετά την παγκόσμια έλλειψη σε τσιπ , μια ακόμη έλλειψη, αυτή σε μαγνήσιο απειλεί τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το περισσότερο από το μαγνήσιο της γης, σε ποσοστό περίπου 85%, προέρχεται από τη Κίνα και συγκεκριμένα από την πόλη Yulin στην επαρχία Shaanxi. Τα εργοστάσια εκεί δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο 100% της δυναμικότητάς τους λόγω της ενεργειακής κρίσης στη Κίνα, με τα εργοστάσια να κλείνουν προκειμένου να εξοικονομήσουν ενέργεια.

Από τα 50 εργοστάσια παραγωγής μαγνησίου, τα 35 έχουν κλείσει μετά από κρατική εντολή, ενώ τα υπόλοιπα 15 λειτουργούν στο 50% της δυναμικότητάς τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η παραγωγή να μειωθεί δραστικά.

Το μαγνήσιο χρησιμοποιείται σε πολλά κράματα αλουμινίου για την κατασκευή πάνελ σώματος, ρεζερβουάρ, αναρτήσεων, φρένων, μπλοκ κινητήρων, αξόνων, τροχών κτλ.

Οι βιομηχανικές ενώσεις της Ευρώπης: European Aluminium, Eurofer, ACEA, Eurometaux, industriAll Europe, ECCA, ESTAL, IMA, EUWA, EuroAlliages, CLEPA και Metals Packaging Europe απηύθυναν σήμερα μια επείγουσα έκκληση για δράση ενάντια στον επικείμενο κίνδυνο παύσης της παραγωγής σε ολόκληρη την Ευρώπη ως συνέπεια της έλλειψης στην προμήθεια μαγνησίου από την Κίνα.

Όπως αναφέρουν οι ενώσεις, εάν το ζήτημα δεν επιλυθεί τότε απειλούνται χιλιάδες επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, ολόκληρες αλυσίδες εφοδιασμού και εκατομμύρια θέσεις εργασίας που βασίζονται σε αυτές.

Λόγω της προσπάθειας της κινεζικής κυβέρνησης να περιορίσει την εγχώρια κατανάλωση ρεύματος, η παροχή μαγνησίου στη Κίνα είτε έχει σταματήσει είτε έχει μειωθεί δραστικά από τον Σεπτέμβριο του 2021, με αποτέλεσμα μια διεθνή κρίση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!