Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Ελλάδα: Στην τελευταία θέση σημείων φόρτισης ηλεκτρικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση
[AutoBlog]: Ελλάδα: Στην τελευταία θέση σημείων φόρτισης ηλεκτρικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

[AutoBlog]: Ελλάδα: Στην τελευταία θέση σημείων φόρτισης ηλεκτρικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΣΕΑΑ, οι πωλήσει των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in αυτοκίνητων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 286% τους πρώτους οχτώ μήνες του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Η αύξηση αυτή είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, αν αναλογιστούμε την πολύ σημαντική έλλειψη υποδομών φόρτισης, όπως αποδεικνύει νέα έρευνα που ολοκλήρωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), σχετικά με τον αριθμό των δημόσιων σημείων φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

1

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει τις διάφορες που υπάρχουν σε αυτόν τον τομέα στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την χώρας μας να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις σε σημεία φόρτισης. Ειδικότερα η ACEA, ανακοίνωσε ότι από τα 224.237 σημεία φόρτισης που διατίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχεδόν το 30% βρίσκεται στην Ολλανδία (66.665), με άλλο 20,4% στη Γαλλία (45.751), και το 19,9% στη Γερμανία (44.538).

Αυτές οι τρεις χώρες καλύπτουν το 23% της συνολικής επιφάνειας της ΕΕ, αλλά αντιπροσωπεύουν το 70% όλων των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ΕΕ. Το υπόλοιπο 30% των υποδομών για την φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι διάσπαρτο στο υπόλοιπο 77% των χωρών που καλύπτει η ΕΕ.

2

Τα ευρήματα δείχνουν ότι 10 χώρες δεν διαθέτουν ούτε έναν φορτιστή για κάθε 100 χλμ. βασικών δρόμων, και όλες αυτές οι χώρες έχουν επίσης μερίδιο αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μικρότερο από 3% (εκτός από την Ουγγαρία).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!