Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Εκτός από την BP και η Shell ανησυχεί για την μετά κορωνοϊού εποχή
[AutoBlog]: Εκτός από την BP και η Shell ανησυχεί για την μετά κορωνοϊού εποχή

[AutoBlog]: Εκτός από την BP και η Shell ανησυχεί για την μετά κορωνοϊού εποχή

Η Shell ανακοίνωσε πως έχει υποβαθμίσει τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις για τις τιμές του πετρελαίου, θεωρώντας πως μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού θα επιταχυνθεί η μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ενώ περιμένει να αναλάβει χρεώσεις απομείωσης της αξίας των περιουσιακών της στοιχείων και διαγραφής, μεταξύ 15 και 22 δισ. δολαρίων μετά φόρων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, λόγω αναθεώρησης επί τα χείρω των προβλέψεων για τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μακροπρόθεσμα.

1

Ενώ ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει την ελεύθερη πτώση του κλάδου, υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό μπορεί να είναι η αρχή μιας μόνιμης μείωσης. Σύμφωνα με μελέτη του The Shift Project, η παραγωγή των χωρών που εξάγουν αργό πετρέλαιο στην Ε.Ε. θα μειωθεί σχεδόν κατά 8% μέχρι το 2030, κάτι που θα προκαλέσει ελλείψεις στον εφοδιασμό της Ευρώπης με πετρέλαιο. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι η πτώση αυτή της παραγωγής προβλέπεται να είναι μεγαλύτερη από την πτώση της ζήτησης στην Ευρώπη.

2Διάβασε επίσης

Η έρευνα βασίζεται σε στοιχεία από την Νορβηγική εταιρεία συμβούλων, Rystad Energy, η οποία τονίζει πως η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας και των χωρών της πρώην Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ), που παρέχουν το 40% του πετρελαίου που καταναλώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ήδη μπει σε συστηματική πτώση, που είναι σημαντικότερη από το ρυθμό με τον οποίο οι χώρες της Ε.Ε μειώνουν τη χρήση πετρελαίου κατά τα τελευταία δέκα χρόνια. Στην Αφρική, που παρέχει το 10% του πετρελαίου που καταναλώνεται στην Ε,Ε, η παραγωγή πετρελαίου αναμένεται να υποχωρήσει σημαντικά μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μειώθηκε ο κίνδυνος να παρουσιαστεί έλλειψη πετρελαίου εντός του 2020, αλλά η πανδημία καθυστέρησε τις επενδύσεις σε υποδομές, μεταθέτοντας ουσιαστικά το πρόβλημα στο μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!