Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η Ε.Ε καλεί την Volkswagen να αποζημιώσει όλους τους Ευρωπαίους καταναλωτές λόγω Dieselgate
[AutoBlog]: Η Ε.Ε καλεί την Volkswagen να αποζημιώσει όλους τους Ευρωπαίους καταναλωτές λόγω Dieselgate

[AutoBlog]: Η Ε.Ε καλεί την Volkswagen να αποζημιώσει όλους τους Ευρωπαίους καταναλωτές λόγω Dieselgate

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Volkswagen να δώσει αποζημιώσεις για το Dieselgate , όχι μόνο στους Γερμανούς καταναλωτές, αλλά και σε όλους τους ιδιοκτήτες μοντέλων της εταιρίας που διέθεταν το παράνομο λογισμικό.

Συνολικά πρόκειται για 8,5 εκατ. ιδιοκτήτες στην Ευρώπη, με την Κομισιόν να αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως οι εμπορικές πρακτικές της VW, αναφορικά με τα αυτοκίνητα diesel εφοδιασμένα με παράνομο σύστημα χειραγώγησης εκπομπών, παραβαίνουν την νομοθεσία προστασίας καταναλωτών της Ε.Ε.

Οι αρχές ζήτησαν από την εταιρία να βρουν τις δέουσες λύσεις για τους Ευρωπαίους καταναλωτές ώστε να αποφευχθούν περισσότερα έτη δικαστικών αγώνων. Μέχρι στιγμής η VW έχει συμφωνήσει να αποζημιώσει Ευρωπαίους πολίτες που κατά την περίοδο αγοράς κατοικούσαν στην Γερμανία.

Πέρσι η εταιρία έφτασε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Ομοσπονδία Γερμανών Καταναλωτικών Οργανισμών (VZBV), συμφωνώντας σε αποζημίωση από 1.350 έως 6.257 ευρώ, αναλόγως του αυτοκινήτου. Οι αποζημιώσεις είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές που κατέβαλε η Volkswagen στις ΗΠΑ, που κυμαίνονταν μεταξύ 12.000 και 44.000 δολαρίων το 2016, έναν χρόνο αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο.

Η VW βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη με αγωγές και μηνύσεις ιδιωτών, που στην πλειονότητα καταλήγουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο οποίος δεν δημοσιοποιείται.

Η ανακοίνωση της Κομισιόν αναφέρει:

Το 2015 η VW παραδέχτηκε πως είχε εφοδιάσει περισσότερα από 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα με diesel κινητήρες με λογισμικό σχεδιασμένο για να εξαπατώνται οι ελεγκτικοί φορείς ως προς τις εκπομπές ρύπων τους, ώστε να φαίνεται ότι ήταν πολύ χαμηλότερες από τις πραγματικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!