Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Δήμαρχος πόλης της Γερμανίας θέλει οι ιδιοκτήτες μεγάλων αυτοκινήτων να πληρώνουν περισσότερο για το παρκάρισμα
[AutoBlog]: Δήμαρχος πόλης της Γερμανίας θέλει οι ιδιοκτήτες μεγάλων αυτοκινήτων να πληρώνουν περισσότερο για το παρκάρισμα

[AutoBlog]: Δήμαρχος πόλης της Γερμανίας θέλει οι ιδιοκτήτες μεγάλων αυτοκινήτων να πληρώνουν περισσότερο για το παρκάρισμα

Μέχρι σήμερα όλοι οι κάτοικοι στη πόλη του Τύμπιγκεν πληρώνουν 30 ευρώ ετησίως για να μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο της πόλης, ανεξάρτητα το βάρος τους, κάτι που σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης ενός μικρού αυτοκινήτου και ο ιδιοκτήτης ενός μεγάλου οχήματος, πληρώνουν ακριβώς το ίδιο.

Αυτό ωστόσο θα αλλάξει, μιας και η επιτροπή προστασίας του κλίματος της πόλης πρότεινε το ποσό να αυξηθεί από τα 30 στα 120 ευρώ, με τους ιδιοκτήτες των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που ζυγίζουν περισσότερο από 1.800 κιλά, (2.000 κιλά για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα) να πληρώνουν 180 ευρώ.

Ο δήμαρχος της πόλης, ο Boris Palmer που ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων, πρότεινε το ποσό αυτό να αυξηθεί στα 360 ευρώ, αλλά το δημοτικό συμβούλιο ήταν αντίθετο σε μια τέτοια αύξηση.

Η τελική απόφαση θα παρθεί στο τέλος του μήνα από το τοπικό συμβούλιο με τους ανθρώπους με κοινωνική ασφάλιση να πληρώνουν το μισό, ενώ θα υπάρχουν εξαιρέσεις για εργαζομένους που εξαρτώνται από τα οχήματά τους για να κάνουν τη δουλειά τους καθώς και για τα άτομα με αναπηρία.

Η πόλη του Τύμπιγκεν θέλει να γίνει κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2030 και απότερος στόχος είναι να μην κυκλοφορεί κανένα αυτοκίνητο στο κέντρο του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!