Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: H BMW καθυστερεί τις πωλήσεις μερικών M3 και M4, όχι λόγω έλλειψης σε τσιπ
[AutoBlog]: H BMW καθυστερεί τις πωλήσεις μερικών M3 και M4, όχι λόγω έλλειψης σε τσιπ

[AutoBlog]: H BMW καθυστερεί τις πωλήσεις μερικών M3 και M4, όχι λόγω έλλειψης σε τσιπ

Το γεγονός ότι μια εταιρία αναγκάζεται να σταματήσει για λίγο την παραγωγή κάποιων αυτοκινήτων της, συμβαίνει αρκετά συχνά τελευταία. Ο λόγος είναι οι μεγάλες επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στους προμηθευτές στον τομέα των τσιπ. Φαίνεται, όμως, ότι και η BMW αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα με τους προμηθευτές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πουλήσει για λίγο μερικές Μ3 και Μ4.

Ο λόγος είναι ο εντοπισμός προβλημάτων στα κουζινέτα στροφάλου, ήτοι στα εξαρτήματα που τοποθετούνται στα έδρανα του στροφάλου. Σκοπός τους είναι η σταθερότητα του στροφαλοφόρου άξονα κατά την περιστροφή του, την αποφυγή κραδασμών, την αποφυγή παραμόρφωσης λόγω της μηχανικής πίεσης, την μείωση της τριβής και της θερμότητας που ασκείται στον στρόφαλο.

Τα κουζινέτα λιπαίνονται με το λάδι του κινητήρα, ούτως ώστε να αποφεύγονται οι επαφές μεταξύ των μεταλλικών μερών με έντονη τριβή. Ωστόσο, αυτό δεν επιτυγχάνεται πάντα 100%, και στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε σωστά η διαδικασία επικάλυψης του βασικού υλικού.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε αρκετούς κινητήρες της γερμανικής εταιρίας. Το M τμήμα της BMW συναρμολογεί -φυσικά- τους S58B30T0 κινητήρες των M3 και M4, αλλά τα συγκεκριμένα εξαρτήματα προέρχονται από προμηθευτή της.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της BMW, η εταιρία δεν θα προχωρήσει σε ανάκληση, καθώς φαίνεται να έχουν επηρεαστεί μόλις 35 αυτοκίνητα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Αυτό σημαίνει ότι αν είσαι ένας από τους 35 που περιμένει μια νέα M3 ή M4 θα πρέπει να περιμένεις λίγες ημέρες επιπλέον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!