Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Η BMW χρησιμοποιεί επαυξημένης πραγματικότητας για την δημιουργία πρωτότυπων
[AutoBlog]: Η BMW χρησιμοποιεί επαυξημένης πραγματικότητας για την δημιουργία πρωτότυπων

[AutoBlog]: Η BMW χρησιμοποιεί επαυξημένης πραγματικότητας για την δημιουργία πρωτότυπων

Το BMW Group χρησιμοποιεί μία νέα εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (AR) για την εξέλιξη νέων φιλοσοφιών και πρωτότυπων οχημάτων, που επιταχύνει τη διαδικασία μέχρι 12 μήνες, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μεμονωμένα τμήματα οχημάτων μέχρι περίπλοκα στάδια παραγωγής. Τα γυαλιά AR επιτρέπουν την επικάλυψη (υπέρθεση) πραγματικών γεωμετριών – στο αμάξωμα ενός οχήματος, για παράδειγμα – με ανάλογης κλίμακας ολογράμματα από τρισδιάστατα μοντέλα, ώστε η αξιολόγηση πρωτοτύπων και διαδικασιών συναρμολόγησης για οχήματα μαζικής παραγωγής να γίνεται ευέλικτα και οικονομικά.

1

Ο Michael Schneider, επικεφαλής του τμήματος Ολοκληρωμένου Οχήματος (Complete Vehicle) στο Pilot Plant δήλωσε:

Ο Christoph Leibetseder, επικεφαλής Τεχνολογιών Ψηφιοποίησης, Πρωτοτυποποίησης και Μέτρησης στο Pilot Plant προσθέτει:

2Τρισδιάστατη οπτικοποίηση πρωτοτύπων

Τα οχήματα και τα εξαρτήματά τους οπτικοποιούνται σε μία πλατφόρμα συνδεδεμένη με το σύστημα διαχείρισης προϊοντικών δεδομένων του BMW Group. Αρχεία CAD (σχεδίαση μέσω υπολογιστή) των εξαρτημάτων από μία διαδικτυακή βάση δεδομένων μεταφέρονται και αποτίθενται (drag and drop) στα γυαλιά AR, με τα οποία οι ειδικοί μπορούν, στη συνέχεια, να αναπαράγουν τα δεδομένα σε 3D μορφή και το αρχικό τους μέγεθος σε ρεαλιστικό περιβάλλον. Η εφαρμογή AR ελέγχεται χειροκίνητα, επιτρέποντας άμεση διάδραση με εικονικά εξαρτήματα.

Με την εφαρμογή AR, μία απλή κίνηση του χεριού είναι αρκετή για να τροποποιήσει όχι μόνο το μέγεθος αλλά και τη θέση και τη γωνία των εξαρτημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!