Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: H Aston Martin ακυρώνει τη συμμετοχή της στο WEC, για χάρη της Formula 1
[AutoBlog]: H Aston Martin ακυρώνει τη συμμετοχή της στο WEC, για χάρη της Formula 1

[AutoBlog]: H Aston Martin ακυρώνει τη συμμετοχή της στο WEC, για χάρη της Formula 1

Τον Ιούνιο του 2019 , η Aston Martin ανακοίνωσε πως στην superseason 2020/2021 του WEC , θα συμμετέχει στη νέα Hypercar κατηγορία με τουλάχιστον 2 αγωνιστικές Valkyrie .

Σήμερα, όμως, και σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την αγορά του 16,7% των μετοχών από τον Lawrence Stroll , γίνεται γνωστό ότι η βρετανική εταιρία ακύρωσε το πρόγραμμα, και κατ’επέκταση την συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής.

Ακόμα δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες, αλλά πληροφορίες λένε ότι για την ακύρωση του προγράμματος ευθύνεται ο Stroll, ο οποίος έχει ανακοινώσει επίσημα ότι το 2021 η Aston Martin θα συμμετάσχει στην F1 ως εργοστασιακή ομάδα.

Όπως ξέρεις, η Red Bull Racing συνεργαζόταν στενά με την Aston Martin για την ανάπτυξης της αγωνιστικής Valkyrie, και κόβοντας την χρηματοδότηση στην Red Bull Racing το πρόγραμμα ακυρώνεται. Οι πληροφορίες λένε ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει αύριο, Τετάρτη.

Το πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου με τον 6ωρο αγώνα στην πίστα του Silverstone, ενώ θα ολοκληρωθεί με τον 24ωρο αγώνα στην πίστα του Le Mans στις 12-13 Ιουνίου του 2021, έχοντας τρέξει συνολικά 8 αγώνες.

Με την απόσυρση της Aston Martin από την hypercar κατηγορία του WEC, αυτό σημαίνει ότι μόνο η Toyota και ο Glickenhaus είναι οι επιβεβαιωμένες συμμετοχές αυτή τη στιγμή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!