Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Ανήσυχες οι αυτοκινητοβιομηχανίες για άτακτο Brexit. Υπολογίζουν πως θα κοστίσει 110 δισ. ευρώ
[AutoBlog]: Ανήσυχες οι αυτοκινητοβιομηχανίες για άτακτο Brexit. Υπολογίζουν πως θα κοστίσει 110 δισ. ευρώ

[AutoBlog]: Ανήσυχες οι αυτοκινητοβιομηχανίες για άτακτο Brexit. Υπολογίζουν πως θα κοστίσει 110 δισ. ευρώ

Οι ευρωπαϊκές και οι βρετανικές αυτοκινητοβιομηχανίες κάλεσαν σήμερα τις δύο πλευρές (ΕΕ και Βρετανία) να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατό σε μία νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, προειδοποιώντας ότι ένα άτακτο Brexit θα μπορούσε να κοστίσει στον κλάδο 110 δισ. ευρώ από την απώλεια εμπορικών πράξεων μέσα σε βάθος πενταετίας.

1

Καθώς απομένουν λιγότεροι από τέσσερις μήνες πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit, που τελειώνει το Δεκέμβριο, οι διαπραγματεύσεις της Βρετανίας και της ΕΕ για μία εμπορική συμφωνία από το 2021 και μετά έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, μετά την παρουσίαση από τη Βρετανία ενός σχεδίου για το σπάσιμο της συμφωνίας αποχώρησης, την οποία και υπέγραψαν οι δύο πλευρές τον Ιανουάριο.

2

Η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας, θα οδηγήσει στην επιβολή δασμών. Μία τέτοια εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των τιμών των οχημάτων, ενώ θα προκαλέσει μείωση της ζήτησης, προκαλώντας μείωση της παραγωγής κατά 3 εκατομμύρια οχήματα μέσα στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με σημερινή κοινή ανακοίνωση 23 ενώσεων του κλάδου.

3Διάβασε επίσης

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!