Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Αναβαθμίζεται το 112 και θα εντοπίζει αυτόματα τα αυτοκίνητα που έχουν εμπλακεί σε ατύχημα
[AutoBlog]: Αναβαθμίζεται το 112 και θα εντοπίζει αυτόματα τα αυτοκίνητα που έχουν εμπλακεί σε ατύχημα

[AutoBlog]: Αναβαθμίζεται το 112 και θα εντοπίζει αυτόματα τα αυτοκίνητα που έχουν εμπλακεί σε ατύχημα

Αναβαθμίζεται η υπηρεσία του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης Έκτακτων Αναγκών 112, με τη δυνατότητα αποστολής περισσότερων στοιχείων στις κλήσεις eCall αυτόματα από τα οχήματα, σε περίπτωση ατυχήματος.

Για να συμβεί αυτό θα γίνει η διασύνδεση του Συστήματος Διαχείρισης Κλήσεων Έκτακτης Ανάγκης 112 με τη βάση δεδομένων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων που τηρεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την παροχή στοιχείων στις κλήσεις eCall.

Ως κλήση eCall θεωρείται η κλήση έκτακτης ανάγκης από το όχημα με βάση τον αριθμό 112. Σε περίπτωση ατυχήματος, τα οχήματα που διαθέτουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα ενημερώνουν αυτόματα το 112 στέλνοντας μήνυμα με τα στοιχεία και τη θέση του οχήματος.

Ουσιαστικά, με την υλοποίηση του έργου, όταν ένα αυτοκίνητο εμπλακεί σε ατύχημα, θα μπορεί το ίδιο να στέλνει μήνυμα στο 112 μέσω αυτόματου συστήματος, χωρίς δηλαδή να απαιτείται η ενέργεια του οδηγού ή κάποιου επιβάτη, οι οποίοι, ενδεχομένως να μην είναι σε θέση να επικοινωνήσουν.

Η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τον οδηγό σε περιπτώσεις που έχει χάσει τον προσανατολισμό του ή χρειάζεται βοήθεια.

Σήμερα κατά την κλήση eCall, η συσκευή IVS που βρίσκεται εντός του οχήματος στέλνει αυτόματα μια ελάχιστη δέσμη δεδομένων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη θέση του οχήματος (με βάση το GPS της συσκευής IVS), τον αριθμό πλαισίου, το καύσιμο και τη μάρκα/μοντέλο του οχήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!