Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Αγγλία: Πρόστιμο στους οδηγούς που αφήνουν τον κινητήρα στο ρελαντί για να ξεπαγώσουν το παρμπρίζ
[AutoBlog]: Αγγλία: Πρόστιμο στους οδηγούς που αφήνουν τον κινητήρα στο ρελαντί για να ξεπαγώσουν το παρμπρίζ

[AutoBlog]: Αγγλία: Πρόστιμο στους οδηγούς που αφήνουν τον κινητήρα στο ρελαντί για να ξεπαγώσουν το παρμπρίζ

Οι θερμοκρασίες έχουν πέσει αρκετά χαμηλά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης, με πολλούς μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι θα βιώσουν έναν αρκετά βαρύ χειμώνα. Σε ορισμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου περιμένουν ήδη τα πρώτα χιόνια μέσα στις επόμενες ημέρες, και τώρα οι οδηγοί προειδοποιούνται ότι είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα έως και 40 λίρες, αν πιαστούν να αφήνουν τον κινητήρα των αυτοκινήτων τους στο ρελαντί, με σκοπό να ξεπαγώσουν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους.

Σύμφωνα με την Ενότητα 42 του βρετανικού νόμου για την οδική κυκλοφορία του 1988, η κίνηση αυτή είναι παράνομη, κάτι που επιβεβαιώνει ότι οι οδηγοί δεν πρέπει ποτέ να αφήνουν τους κινητήρες τους αναμμένους χωρίς λόγο. Πιο συγκεκριμένα, ο κανόνας ορίζει:

Στην περίπτωση που κάποιος συλληφθεί να το κάνουν αυτό, τότε η κλήση ανέρχεται σε £20. Ωστόσο, αν αυτή το πρόστιμο δεν καταβληθεί εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, τότε η ποινή αυξάνεται σε £40. Επιπλέον, τα τοπικά δημοτικά συμβούλια μπορούν να προσθέσουν επιπλέον πρόστιμο, για παράδειγμα στο Λονδίνο το πρόστιμο αυτό ανέρχεται έως £80.

Οι ειδικοί επισημαίνουν τον αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον το να αφήνεις τον κινητήρα να δουλεύει στο ρελαντί για αρκετά λεπτά, υποστηρίζοντας ότι 10 δευτερόλεπτα στο ρελαντί σπαταλά περισσότερο καύσιμο από μια επανεκκίνηση του κινητήρα. Οι ειδικοί προτείνουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να καλύπτουν τα παρμπρίζ κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μην παγώνουν ή να χρησιμοποιείτε αποπαγωτή και ξύστρα.

Ωστόσο, ο προαναφερθέν κανόνας για το ρελαντί ισχύουν μόνο σε δημόσιους δρόμους, επομένως δεν είναι παράνομο να το κάνει κάποιος στο χώρο εντός της οικίας του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!