Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: Αυστηρότερο το πλαίσιο για τις πινακίδες ΔΟΚ
[AutoBlog]: Αυστηρότερο το πλαίσιο για τις πινακίδες ΔΟΚ

[AutoBlog]: Αυστηρότερο το πλαίσιο για τις πινακίδες ΔΟΚ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με υπουργική απόφαση προσπαθεί να βάλει τάξη στο χρόνιο χάος των πινακίδων ΔΟΚ, με παράλληλη πρόβλεψη ποινών για όσους καταστρατηγούν το νόμο.

Με την Υπουργική Απόφαση τίθενται συγκεκριμένοι κανόνες για τη δοκιμαστική κυκλοφορία οχημάτων προς πώληση με σκοπό να τερματιστεί η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία τους.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα χορήγησης στοιχείων δοκιμαστικής κυκλοφορίας σε οχήματα, στο πλαίσιο διεξαγωγής ερευνητικών έργων στον τομέα των μεταφορών. Σημειώνεται ότι οι πινακίδες δοκιμαστικής κυκλοφορίας έχουν καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες για να διευκολύνουν τους εμπόρους αυτοκινήτων.

Όμως, όλα αυτά τα χρόνια καταγράφονταν πάρα πολλά περιστατικά κατάχρησης των πινακίδων ΔΟΚ από επιτήδειους, οι οποίοι τις είχαν για να κυκλοφορούν με υπερπολυτελή αυτοκίνητα, χωρίς να φορολογούνται για αυτά όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, άδεια και πινακίδες δοκιμαστικής κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων εντός της ελληνικής επικράτειας χορηγούνται στο όνομα:

  • Κατασκευαστών αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, εμπόρων και εν γένει αντιπροσώπων πωλήσεως οχημάτων, καινούργιων ή μεταχειρισμένων.
  • Αντιπροσώπων προμηθευτών κρατικών υπηρεσιών ή οργανισμών δημοσίου δικαίου, που πραγματοποιούν εισαγωγές αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών απευθείας στο όνομά τους.
  • Αντιπροσώπων και εμπόρων εισαγωγέων ή μη.
  • Μεσολαβητών πωλήσεως αυτοκινήτων η μοτοσικλετών επί προμήθεια, εφόσον διαθέτουν μόνιμη επαγγελματική στέγη.
  • Εμπόρων ενάριθμων επιβατικών αυτοκινήτων και δικύκλων – τρικύκλων μοτοσικλετών με άδειες κυκλοφορίας στο όνομα των εμπόρων.
  • Ερευνητικών φορέων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα για οχήματα που φέρουν ειδικό ερευνητικό εξοπλισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!