Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [AutoBlog]: 14 χρόνια χωρίς τον Colin McRae
[AutoBlog]: 14 χρόνια χωρίς τον Colin McRae

[AutoBlog]: 14 χρόνια χωρίς τον Colin McRae

Πριν ακριβώς από 14 χρόνια ίσως ο εντυπωσιακότερος οδηγός ράλι, ο Colin Steele McRae , “έφυγε” από τη ζωή, ύστερα από ένα δυστύχημα με ελικόπτερο, που ο ίδιος πιλοτάριζε, στην περιοχή του Larnak στη Σκωτία. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες που βρήκαν τραγικό θάνατο, ήταν ο 5-χρονος γιος του, ο Johnny και δύο οικογενειακοί φίλοι.

1

Οδηγοί πίστας και ράλι διατηρούν μια αέναη φιλονικία, πάντα σε πλαίσια ευγενούς άμιλλας και -όχι τόσο ευγενούς- τρολαρίσματος. Οι μεν υποστηρίζουν πως οι ραλίστες θέλουν μασημένη τροφή από τους συνοδηγούς για να μην γίνουν αφίσα σε δέντρο, ενώ οι δε πως χωρίς τις πινακίδες που μαρκάρουν τα σημεία φρεναρίσματος, οι “πισταδόροι” δεν βγάζουν μισή στροφή.

Η διπλωματική και πολιτικά ορθή προσέγγιση, θέλει το “έκαστος στο είδος του” να επικρατεί. Πράγμα που ισχύει, καθώς το οδηγικό στυλ από κροκάλα σε κερμπ απέχει παρασάγγας. Κάποιες μορφές, ωστόσο, στα όρια του υπερφυσικού ή της θεότητας δεν αναγνωρίζουν διαφορά. Όλα είναι δρόμος: χαλίκι, άλμα, χιόνι, ξάκρισμα μπαριέρας, τετρακίνηση, πισωκίνηση, ακόμα και δύο με τέσσερις τροχούς. Ουδεμία διαφοροποίηση αναγνωρίζεται κατόπιν ενεργοποίησης χρονομέτρου.

2

Ο Martin Brundle, λίγο μετά το τεστ του Colin McRae με την Jordan-Peugeot του, δήλωσε πως δεν είχε ξαναδεί άνθρωπο να προσαρμόζει τόσο γρήγορα μηχανή στα μέτρα του. Έπειτα από μόλις 25 γύρους στην πίστα του Silverstone, ο Σκωτσέζος ήταν μόλις 1.5″ μακριά από έναν πιλότο που έφαγε την Formula 1 με κουτάλα, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό του, όντας στημένο (ακόμα και το κάθισμα) στα γούστα του Brundle.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: AUTOBLOG

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!