Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Τρίκαλα – Εγνατία Οδός: πράσινο φως από την Ε.Ε.
[4Τροχοί]: Τρίκαλα – Εγνατία Οδός: πράσινο φως από την Ε.Ε.

[4Τροχοί]: Τρίκαλα – Εγνατία Οδός: πράσινο φως από την Ε.Ε.

H Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ ενέκρινε το έργο υποδομής του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου E65, που θα συνδέει τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό, προϋπολογισμού 442 εκατ. ευρώ και συνολικού μήκους 70,5 χλμ.

Τρίκαλα – Εγνατία Οδός: πράσινο φως από την Ε.Ε. | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

H Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενέκρινε, ως συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο, το έργο υποδομής του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου E65, που θα συνδέει την πόλη των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό, προϋπολογισμού 442 εκατομμύρια ευρώ, συνολικού μήκους 70,5 χλμ. και θα περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας, των δρόμων εξυπηρέτησης και των λοιπών οδικών συνδέσεων. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη για τις υποδομές, γιατί πήρε πλέον «το πράσινο φως», ένα έργο που είχε τεθεί σε αναστολή από το 2011 και ξεκινά οριστικά η κατασκευή του με χρονικό ορίζοντας υλοποίησης τα τρία έτη.

Η κατασκευή του Βόρειου τμήματος θα συμπληρώσει τον αυτοκινητόδρομο Ε65, ενώνοντας δύο κύριους ελληνικούς άξονες, δηλαδή, την Εγνατία οδό με την ΠΑΘΕ, επιτρέποντας την βέλτιστη χρήση υπαρχουσών δυνατοτήτων αυτοκινητοδρόμων, δεδομένου ότι το ενδιάμεσο τμήμα έχει ήδη ολοκληρωθεί και το Νότιο τμήμα του Ε65 είναι ήδη υπό κατασκευή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!