Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Το τραμ επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας
[4Τροχοί]: Το τραμ επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας

[4Τροχοί]: Το τραμ επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας

Ο δήμος Αθηναίων αποξηλώνει τον ποδηλατόδρομο του Μεγάλου Περιπάτου επί της βασιλίσσης Όλγας, προκειμένου να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια για την επιστροφή του τραμ στο κέντρο της πόλης.

Το τραμ επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Το δελτίο τύπου του Δήμου Αθηναίων για το θέμα αναφέρει τα κάτωθι: «Στο πλαίσιο αυτό, ανταποκρινόμενος στην συμφωνία που έχει κάνει με την ΣΤΑΣΥ (και όπως είχε δημοσίως δεσμευτεί) ξεκινούν οι σχετικές εργασίες, στο κομμάτι που του είχε προσωρινά διατεθεί, στις γραμμές του τραμ (Βασ. Όλγας- Βασ. Αμαλίας) προκειμένου να επισπευσθούν οι δοκιμαστικές διαδρομές. Οι εργασίες δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην κυκλοφορία αφού αφορούν στο περιορισμένο κομμάτι των γραμμών του τραμ. Ο Δήμος Αθηναίων που στηρίζει με κάθε τρόπο την ενίσχυση της λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια ώστε το τραμ να μπει και πάλι σε κυκλοφορία σε όλο του το δίκτυο».

Σημειώνεται ότι οι γραμμές του τραμ στη συγκεκριμένη περιοχή είχαν παραχωρηθεί προσωρινά στον Δήμο Αθηναίων από την ΣΤΑΣΥ, η οποία σε παλαιότερη ανακοίνωσή της δήλωνε: «Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου της Αθήνας, αποφάσισε να συμβάλει στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης, παραχωρώντας προσωρινά τμήμα της γραμμής του Τραμ- που σήμερα δεν χρησιμοποιείται- για την δημιουργία ποδηλατοδρόμου, ενώ ταυτόχρονα εντείνει τις προσπάθειες για την επανέναρξη των δρομολογίων του Τραμ έως το Σύνταγμα. Η ΣΤΑΣΥ έχει ξεκινήσει ήδη και εντείνει τις ενέργειές της για την επαναλειτουργία της κυκλοφορίας του Τραμ από τη στάση Κασομούλη στο Ν. Κόσμο έως το Σύνταγμα, η οποία διεκόπη τον Οκτώβριο του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!