Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Στρατηγική συμμαχία ανάμεσα σε Groupe PSA και Total για την κατασκευή μπαταριών
[4Τροχοί]: Στρατηγική συμμαχία ανάμεσα σε Groupe PSA και Total για την κατασκευή μπαταριών

[4Τροχοί]: Στρατηγική συμμαχία ανάμεσα σε Groupe PSA και Total για την κατασκευή μπαταριών

Το Groupe PSA και ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός της Total ανακοίνωσαν την δημιουργία μιας κοινοπραξίας, η οποία θα κατασκευάζει μπαταρίες σε δύο εργοστάσια στην Ευρώπη που θα υποστηριχτούν και με κρατικά κονδύλια από τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Στρατηγική συμμαχία ανάμεσα σε Groupe PSA και Total για την κατασκευή μπαταριών | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Το Groupe PSA, στο οποίο ανήκουν οι Peugeot, Citroen, DS και Opel, και ο γαλλικός επίσης όμιλος Total/Shaft, ανακοίνωσαν πριν δύο 24ωρρα την υπογραφή μιας συμφωνίας για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας με την ονομασία Automotive Cells Company (ACC), η οποία θα εστιάσει στη δημιουργία ενός παγκόσμιου παίκτη στην εξέλιξη και κατασκευή μπαταριών υψηλής τάσης.

Όπως ανακοινώθηκε, η Total/Saft θα συνεισφέρει στο όλο εγχείρημα με την τεχνογνωσία της στον τομέα της Έρευνας και Εξέλιξης και το Groupe PSA με την εμπειρία του στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής και της αγοράς αυτοκινήτου. Παρά το γεγονός ότι η διάθεση των εν λόγω μπαταριών θα εκκινήσει το 2023, το κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης στο Bordeaux, καθώς και μια μονάδα στο Nersac της Γαλλίας, έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες προετοιμασίες. Μετά το πέρας τους, η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει σε δύο gigafactories, όπως χαρακτηριστικά τα αποκαλούν οι Γάλλοι στις επίσημες ανακοινώσεις τους, που θα έχουν την έδρα τους στο Douvrin της Γαλλίας και στο Kaiserslautern της Γερμανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!