Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Στα $460 δις έφτασε η κεφαλαιοποίηση της Tesla
[4Τροχοί]: Στα $460 δις έφτασε η κεφαλαιοποίηση της Tesla

[4Τροχοί]: Στα $460 δις έφτασε η κεφαλαιοποίηση της Tesla

Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla αποτιμάται πλέον στα 460 δις δολάρια. Δηλαδή, σχεδόν όσο το άθροισμα της αξίας των μετοχών των Ferrari, Porsche και Aston Martin επί… επτά!

Στα $460 δις έφτασε η κεφαλαιοποίηση της Tesla | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει επηρεάσει παγκοσμίως ολόκληρο τον κατασκευαστικό κλάδο. Εντούτοις, ένα από τα μεγαλύτερα «θύματά» της είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες αναγκάστηκαν να βάλουν προσωρινό φρένο στην παραγωγή τους για πολλές εβδομάδες την ώρα που οι αντιπροσωπείες τους κατέβαζαν ρολά, συμβάλλοντας έτσι και αυτές με τη σειρά τους στην κάθετη πτώση των λιανικών -και όχι μόνο- πωλήσεων. Ωστόσο, η αγορά των αυτοκινήτων πολυτελείας επηρεάστηκε λιγότερο από την ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία, τόσο σε εμπορικό όσο σε οικονομικό επίπεδο.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το StockApps.com , η κεφαλαιοποίηση της Tesla, της πιο πολύτιμης εταιρείας αυτοκινήτων στον κόσμο, έφτασε στα 460 δις δολάρια αυτήν την εβδομάδα, αριθμός που αντιστοιχεί σχεδόν στο 7πλάσιο της συνδυασμένης αξίας-αποτίμησης των Ferrari, Porsche και Aston Martin.

H τιμή της μετοχής της εταιρείας του Elon Musk αυξήθηκε κατά σχεδόν 200% τους τελευταίους τρεις μήνες και κατά περίπου 500% μέσα στο τρέχον έτος, παρά τη μείωση των εσόδων της κατά 4,9% το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!