Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Skoda και ηλεκτροκίνηση – οι διαφορές μεταξύ iV και e-TEC
[4Τροχοί]: Skoda και ηλεκτροκίνηση – οι διαφορές μεταξύ iV και e-TEC

[4Τροχοί]: Skoda και ηλεκτροκίνηση – οι διαφορές μεταξύ iV και e-TEC

Με τις ονομασίες iV και e-TEC η Skoda περιγράφει τις υλοποιήσεις της για αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά και ήπια υβριδικά (mild hybrid) οχήματα, αντίστοιχα. Οι βασικές διαφορές στις αρχές λειτουργίας των δύο τεχνολογιών σε μερικές παραγράφους.

Skoda και ηλεκτροκίνηση – οι διαφορές μεταξύ iV και e-TEC | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Η μετάβαση στην ηλεκτροκινητικότητα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Skoda. Η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία, μέλος του Volkswagen Group, ακολουθεί πολλούς διαφορετικούς τεχνολογικούς δρόμους, συμπεριλαμβανομένων των iV και e-TEC, όπου iV και e-TEC οι δύο διαφορετικές διακριτικές ονομασίες για τις τεχνολογίες ηλεκτροκινητικότητας που ακολουθεί η SKODA AUTO. Και τα δύο σχετικά σήματα στα μοντέλα SKODA είναι συνώνυμα της πράσινης μετακίνησης και της ηλεκτροκίνησης. Αλλά οι τεχνολογίες που εμπλέκονται είναι πολύ διαφορετικές.

Η βασική διαφορά είναι αρκετά απλή: η ονομασία iV, την οποία η SKODA παρουσίασε στον κόσμο το 2019, όταν λάνσαρε τα CITIGOe iV, SUPERB iV και OCTAVIA iV, ή πιο πρόσφατα με το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας, το ENYAQ iV, χρησιμοποιείται για πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα. Με απλά λόγια, αυτά είναι αυτοκίνητα τα οποία ο χρήστης μπορεί, ή σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει να συνδεθεί σε μια ηλεκτρική πρίζα, για να φορτίσει τις μπαταρίες του οχήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!