Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Rolls-Royce – 110η επέτειος για το «Πνεύμα της Έκστασης»
[4Τροχοί]: Rolls-Royce – 110η επέτειος για το «Πνεύμα της Έκστασης»

[4Τροχοί]: Rolls-Royce – 110η επέτειος για το «Πνεύμα της Έκστασης»

Η Rolls-Royce γιορτάζει την 110η επέτειο από την πρώτη εμφάνιση του περίφημου γλυπτού εμβλήματός της, που δεν είναι άλλο από το διάσημο «Spirit of Ecstasy».

Rolls-Royce – 110η επέτειος για το «Πνεύμα της Έκστασης» | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Η Rolls-Royce Motor Cars γιορτάζει την 110η επέτειο του «Spirit of Ecstasy», του επίσημου εμβλήματός της. Η πνευματική ιδιοκτησία του συγκριμένου σχεδίου καταχωρήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1911, καθιερώνοντας ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό της Rolls-Royce, αλλά και ένα από τα πιο διάσημα και επιθυμητά σύμβολα πολυτέλειας στον κόσμο. Σχεδόν αμετάβλητο για περισσότερο από ένα αιώνα, το «Πνεύμα της Έκστασης» ξεχωρίζει πάντα στο καπό κάθε μοντέλου της Rolls-Royce.

Το σχέδιο της προήλθε από ένα χάλκινο αγαλματίδιο, με το όνομα «Ψίθυρος», που δημιουργήθηκε από τον γλύπτη και εικονογράφο Charles Sykes. Το πρώτο ειδώλιο του «Spirit of Ecstasy» είχε ύψος επτά ίντσες (περίπου 18 εκατοστά) Στις ημέρες μας, το ύψος του έχει μειωθεί στα 9,5 εκατοστά). Βρίσκεται με ασφάλεια μέσα σε ένα ειδικό περίβλημα στο καπό έως ότου ξεκινήσει ο κινητήρας, οπότε ακολουθεί και η αποκάλυψή του.

Mασκώτ: Έτσι ξεκίνησαν όλα…

Γυρνώντας πίσω στο 1899 και προσπαθώντας να εξηγήσουμε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την ιδέα, βλέπουμε ποιοί μπορούσαν –στα τέλη του 19ου αιώνα- να έχουν ένα δικό τους αυτοκίνητο: Πρίγκιπες, εστεμμένοι, βαθύπλουτοι επιχειρηματίες, κόμητες και λόρδοι, δούκες, εργοστασιάρχες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!