Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Mercedes: Στο δρόμο προς ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα
[4Τροχοί]: Mercedes: Στο δρόμο προς ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα

[4Τροχοί]: Mercedes: Στο δρόμο προς ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα

Σε συνεργασία με τον προμηθευτή ενέργειας Enovos και τη Νορβηγική εταιρεία παραγωγής ενέργειας Statkraft, η Mercedes επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της σε πράσινη ενέργεια στη Γερμανία με το «μείγμα» να αποτελείται από ηλιακή, αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια.

Mercedes: Στο δρόμο προς ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Η Mercedes επεκτείνειτο χαρτοφυλάκιο «πράσινης» ενέργειάς της σε συνεργασία με τον προμηθευτή ενέργειας Enovos και τη Νορβηγική εταιρεία παραγωγής ενέργειας Statkraft. Αυτό σημαίνει ότι από το 2022 και μετά, η εταιρεία θα αγοράζει ηλεκτρισμό στη Γερμανία, η οποία προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Ένα «πράσινο» συμβόλαιο παροχής τροφοδοσίας εξασφαλίζει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ανά πάσα στιγμή.

Η ηλεκτρική ενέργεια χωρίς CO2 από ηλιακές, αιολικές και υδροηλεκτρικές πηγές παράγεται σε διάφορους σταθμούς, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στη Γερμανία. Σε αυτούς περιλαμβάνονται μέρος ενός ηλιακού πάρκου μεμέγεθος 60 γηπέδων ποδοσφαίρου κοντά στην πόλη Ingolstadt και 24 αιολικά πάρκα με συνολικά πάνω από 200 ανεμογεννήτριες. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από αυτούς τους σταθμούς παραγωγής είναι περίπου ισοδύναμη μετην ποσότητα που καταναλώνουν 65.000 νοικοκυριά ετησίως. Το έξυπνο μείγμα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας συμπληρώνεται από ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται σε υδροηλεκτρικούς σταθμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!