Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: H Mazda γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στη συμμαχία eFuel Alliance
[4Τροχοί]: H Mazda γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στη συμμαχία eFuel Alliance

[4Τροχοί]: H Mazda γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στη συμμαχία eFuel Alliance

Η συμμαχία eFuel Alliance απαρτίζεται από οργανισμούς και ενδιαφερόμενα μέρη που στόχο έχουν την καθιέρωση και την προώθηση των e-καυσίμων και του υδρογόνου, ως αξιόπιστων παραγόντων για τη μείωση των εκπομπών στον τομέα των μετακινήσεων.

H Mazda γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στη συμμαχία eFuel Alliance | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Η Mazda υπήρξε ανέκαθεν ένθερμος υποστηρικτής μιας προσέγγισης πολλαπλών λύσεων, που συνδυάζει διαφορετικές τεχνολογίες, θεωρώντας ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για τον περιορισμό των εκπομπών. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της Mazda, η οποία σκοπεύει έως το 2030 όλα τα οχήματα της να έχουν εξηλεκτριστεί. Ωστόσο, πολλά οχήματα θα συνεχίσουν να διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, η Mazda έχει δεσμευτεί στην ανάπτυξη αυτοκινήτων και κινητήρων που ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών της, και αυτό το πάθος παραμένει άσβεστο. Σε αυτό περιλαμβάνονται ήδη οι βελτιώσεις στην απόδοση των συμβατικών κινητήρων, ο εξηλεκτρισμός της γκάμας, η ευρύτερη διάδοση των ανανεώσιμων καυσίμων, καθώς και τα ψηφιακά εργαλεία δικτύωσης που βελτιώνουν την απόδοση της καύσης.

Μαζί με τη συμμαχία eFuel και τα μέλη της, η Mazda υποστηρίζει τη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα λαμβάνει υπόψη τη συμβολή των ανανεώσιμων καυσίμων και των καυσίμων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη μείωση των εκπομπών ρύπων από τα επιβατικά αυτοκίνητα, και θα συμβάλει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, τη στιγμή που η ΕΕ επανεξετάζει τη νομοθεσία για το κλίμα.

Σχολιάζοντας την απόφαση να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής που θα λάβει μέρος στη συμμαχία eFuel, ο Wojciech Halarewicz, Vice President Communications & Public Affairs της Mazda Motor Europe GmbH, δήλωσε:

«Ως βιομηχανία πρέπει να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις εκπομπές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!