Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Τι κίνητρα δίνουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων;
[4Τροχοί]: Τι κίνητρα δίνουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων;

[4Τροχοί]: Τι κίνητρα δίνουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων;

Ένας συνοπτικός αλλά αρκούντως περιεκτικός οδηγός των οικονομικών κινήτρων που παρέχει σήμερα κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της M. Βρετανίας, για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων -ηλεκτρικών αλλά και plug-in υβριδικών.

Τι κίνητρα δίνουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων; | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Η ηλεκτροκίνηση έχει μπει πλέον για τα καλά στο σύγχρονο αυτοκινητικό λεξιλόγιο αποτελώντας για την ευρωπαϊκή (και όχι μόνο) αυτοκινητοβιομηχανία το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή στοίχημα προκειμένου να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των οχημάτων αλλά και να αποφευχθούν τα υψηλά πρόστιμα που… παραμονεύουν ως θηλιά στο λαιμό των κατασκευαστών εξαιτίας των νέων προτύπων που έχουν θέσει στη γηραιά ήπειρο οι αρχές της ΕΕ.

Υπό το πρίσμα αυτό, το «ρεύμα» της ηλεκτροκίνησης υποστηρίζεται σθεναρά πλέον και από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ, οι οποίες έχουν θεσπίσει σημαντικά οικονομικά κίνητρα για την αγορά οχημάτων με μηδενικές ή χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τις 27+1 χώρες μέλη της ΕΕ (σ.σ.: για πρακτικούς λόγους, στις χώρες αυτές περιλαμβάνεται και η Μ. Βρετανία), οι 20 παρέχουν στους αγοραστές των χωρών τους αυτή τη στιγμή σημαντικά κίνητρα, με μόλις 7 εξ αυτών (βλ. Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Δανία, Λετονία, Λιθουανία και Μάλτα) να μην συμμετέχουν σε αντίστοιχα προγράμματα προώθησης της ηλεκτροκίνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!