Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Jaguar Land Rover: Νέο πεδίο δοκιμών για αυτόνομα οχήματα
[4Τροχοί]: Jaguar Land Rover: Νέο πεδίο δοκιμών για αυτόνομα οχήματα

[4Τροχοί]: Jaguar Land Rover: Νέο πεδίο δοκιμών για αυτόνομα οχήματα

Η Jaguar Land Rover πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός κέντρου δοκιμών για τεχνολογίες αυτόνομων, συνδεδεμένων, εξηλεκτρισμένων και κοινόχρηστων οχημάτων (car sharing) στην Ιρλανδία.

Jaguar Land Rover: Νέο πεδίο δοκιμών για αυτόνομα οχήματα | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Οι εγκαταστάσεις που ονομάζονται Future Mobility Campus Ireland (FMCI), βρίσκονται κοντά στο εργαστήριο λογισμικού της μάρκας στο Shannon. Πέραν της Jaguar Land Rover, στο εγχείρημα θα συμμετάσχουν ακόμη εταιρείες λογισμικού, κινητικότητας και τηλεπικοινωνιών, δημιουργώντας “πραγματικές συνθήκες”, όπου τα αυτόνομα οχήματα μοιράζονται τους δρόμους με άλλα αυτοκίνητα, πεζούς ή δικυκλιστές. Εκτός από τις τεχνολογίες αυτόνομων οχημάτων, στην τοποθεσία θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και δοκιμές για συνδεδεμένες υποδομές, όπως δρόμοι ή κέντρα ελέγχου.

Οι δοκιμές νέων τεχνολογιών, που θα προσφέρουν στην Jaguar Land Rover χρήσιμα δεδομένα από αισθητήρες, προσομοιώνοντας ποικίλα οδηγικά περιβάλλοντα και σενάρια, θα διεξάγονται με την αμιγώς ηλεκτρική Jaguar I-PACE και θα λαμβάνουν χώρα σε δημόσιους δρόμους έκτασης 12 χιλιομέτρων. Με αυτόν τον τρόπο, η Jaguar Land Rover θα προχωρήσει περαιτέρω την έρευνά της σχετικά με αυτόνομα, συνδεδεμένα, εξηλεκτρισμένα και κοινόχρηστα οχήματα, τα οποία σύμφωνα με τους ανθρώπους της μάρκας, “αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της βούλησης της εταιρείας, για δημιουργία πιο ασφαλών και υγιών κοινωνιών, με καινοτόμα τεχνολογία”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!