Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Ήρθε στην Αθήνα το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο
[4Τροχοί]: Ήρθε στην Αθήνα το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο

[4Τροχοί]: Ήρθε στην Αθήνα το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο

Έχει ήδη δρομολογηθεί πιλοτικά από την ΟΣΥ το ηλεκτροκίνητο λεωφορείο της BYD, η οποία ανταποκρίθηκε στην ανοιχτή πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για διάθεση δοκιμαστικής λειτουργίας ηλεκτρικών οχημάτων στο δίκτυο των Αστικών Συγκοινωνιών.

Ήρθε στην Αθήνα το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Το λεωφορείο κινεζικής τεχνολογίας που πραγματοποιεί ήδη τις πρώτες πιλοτικές διαδρομές δεν μεταφέρει προς το παρόν επιβάτες, έχει μήκος 12 μέτρα, τρεις διπλές πόρτες χωρίς σκαλοπάτια εισόδου και η χωρητικότητά του σε επιβάτες είναι 24 καθήμενοι, 51 όρθιοι, 1 ΑμΕΑ (έχει ράμπα) και η μπαταρία του είναι 348 kw. Έχει επίσης δύο ηλεκτρικούς κινητήρες 2 Χ 150kw που αντιστοιχούν σε ισχύ 402 ίππων. Δεν λείπου φυσικά WIFI συνδεσιμότητα για τους επιβάτες και USB φορτιστές για τα κινητά τηλέφωνα των επιβατών. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η δοκιμαστική κυκλοφορία δύο ακόμη ηλεκτρικών λεωφορείων, ενός ευρωπαϊκής και ενός κινεζικής τεχνολογίας, τα οποία κατά στην περίοδο των δοκιμών τους θα μεταφέρουν και επιβάτες. Το λεωφορείο που δοκιμάζεται ήδη, εκτελεί γραμμές σχετικά μικρού μήκους εντός του κέντρου της Αθήνας.

Όσο για την BYD, είναι ένα από τα μεγαθήρια του χώρου, ηγέτιδα στην παγκόσμια αγορά του κοβαλτίου και με τα ηλεκτρικά της λεωφορεία να εξυπηρετούν δρομολόγια σε 39 πόλεις σε όλη την Γηραιά Ήπειρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!