Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Υπουργείο Μεταφορών – κανόνες κυκλοφορίας για ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατα, rollers και skate boards
[4Τροχοί]: Υπουργείο Μεταφορών – κανόνες κυκλοφορίας για ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατα, rollers και skate boards

[4Τροχοί]: Υπουργείο Μεταφορών – κανόνες κυκλοφορίας για ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατα, rollers και skate boards

Με το σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε ρυθμίζονται πλέον τα θέματα που αφορούν τους κανόνες κυκλοφορίας για τα ηλεκτρικά πατίνια, rollers και skate boards.

Υπουργείο Μεταφορών – κανόνες κυκλοφορίας για ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατα, rollers και skate boards | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Κανόνες κυκλοφορίας για τα οχήματα μικροκινητικότητας μπαίνουν με το σχέδιο νόμου για τα σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας, που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Με το σχέδιο νόμου ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τους κανόνες κυκλοφορίας για τα οχήματα μικροκινητικότητας (ηλεκτρικά πατίνια, rollers, skate boards και αυτοεξισορροπούμενα οχήματα όπως το Segway). Στο νομοσχέδιο ομαδοποιούνται τα οχήματα σε μια κατηγορία οχημάτων και ονομάζονται Ε.Π.Η.Ο., δηλαδή Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτροκίνητα Οχήματα. Εισάγονται δε, ρυθμίσεις για τη κυκλοφορία τους, στη βάση αξιολόγησης και συγκριτικής μελέτης άλλων χωρών, με βάση την ταχύτητα που αναπτύσσουν, οι οποίες είναι οι εξής:

Τα οχήματα που αναπτύσσουν μικρή ταχύτητα (ως 6 χλμ./ώρα), παραπλήσια δηλαδή με την ταχύτητα του πεζού, κυκλοφορούν όπου και όπως κυκλοφορούν οι πεζοί.

Τα ΕΠΗΟ που αναπτύσσουν ταχύτητα έως 25 χλμ./ώρα, λογίζονται ως ποδήλατα και κυκλοφορούν όπου επιτρέπονται τα ποδήλατα.

Απαγορεύεται για λόγους οδικής ασφάλειας, η κυκλοφορία αυτών των οχημάτων, σε οδούς όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες (άνω των 50 χλμ./ώρα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!