Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: ΕΕ – υποχρεωτικοί νέοι κανόνες ασφαλείας στα αυτοκίνητα από τον Μάιο του 2022
[4Τροχοί]: ΕΕ – υποχρεωτικοί νέοι κανόνες ασφαλείας στα αυτοκίνητα από τον Μάιο του 2022

[4Τροχοί]: ΕΕ – υποχρεωτικοί νέοι κανόνες ασφαλείας στα αυτοκίνητα από τον Μάιο του 2022

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φιλοδοξεί να μειώσει τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα όσο περισσότερο γίνεται. Αυτός είναι ο λόγος που από τον Μάιο του 2022 θεσπίζει νέους υποχρεωτικούς κανόνες ασφαλείας για τα νέα αυτοκίνητα και φορτηγά που θα πωλούνται στη γηραιά ήπειρο.

ΕΕ – υποχρεωτικοί νέοι κανόνες ασφαλείας στα αυτοκίνητα από τον Μάιο του 2022 | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Έτσι, θα είναι υποχρεωτικό να υπάρχει σε κάθε νέο αυτοκίνητο σύστημα προειδοποίησης του οδηγού, που θα τον ενημερώνει όταν ξεπερνά το όριο ταχύτητας του δρόμου στον οποίο κινείται. Επίσης, εκ των ουκ άνευ θα είναι η προειδοποίηση υπνηλίας, η ανίχνευση αλλαγής λωρίδας, το σήμα στάσης έκτακτης ανάγκης (θα αναβοσβήνουν τα φλας όταν ο οδηγός φρενάρει ξαφνικά), το σύστημα ανίχνευσης αναστροφής για την αποφυγή συγκρούσεων με τροχοφόρα που κινούνται πίσω από το όχημα με τη συνδρομή κάμερας ή οθόνης.

Επίσης, απολύτως υποχρεωτικό θα είναι το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, που ειδοποιεί τον χειριστή του αυτοκινήτου όταν υπάρξει απώλεια πίεσης. Ακόμη, για τα επιβατικά αυτοκίνητα και τα ελαφρά επαγγελματικά, θα είναι υποχρεωτικό το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (ισχύει ήδη για τα φορτηγά και τα λεωφορεία).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!