Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Tα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη της τεχνολογίας Vehicle-to-Grid (V2G)
[4Τροχοί]: Tα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη της τεχνολογίας Vehicle-to-Grid (V2G)

[4Τροχοί]: Tα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη της τεχνολογίας Vehicle-to-Grid (V2G)

Οι Nissan, E.ON Drive και Imperial College επισημαίνουν τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη της τεχνολογίας Vehicle-to-Grid.

Tα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη της τεχνολογίας Vehicle-to-Grid (V2G) | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Με την πρόσφατη δημοσίευση μιας Λευκής Βίβλου, που είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης συνεργασίας μεταξύ των Nissan, E.ON Drive και Imperial College του Λονδίνου, διερευνάται ο τρόπος μείωσης των εκπομπών ρύπων μέσω της δυνατότητας αμφίδρομης φόρτισης (Vehicle-to-Grid) των ηλεκτρικών οχημάτων (EV), αλλά και πως αυτός συμβάλει στην επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων σε σχέση με την κλιματική αλλαγή.

Η Λευκή Βίβλος προσφέρει επικουρικές συστάσεις και ζητεί την εισαγωγή κινήτρων για την επιτάχυνση της ευρείας υιοθέτησης συστημάτων φόρτισης από τα οχήματα στο δίκτυο (V2G), επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο να «ξεκλειδωθούν» πιθανά οφέλη.

H συγκεκριμένη μελέτη διερευνά και ορισμένες από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπιστούν τις πρώτες μέρες του V2G, ιδίως όσον αφορά τη δημιουργία μιας αξιόπιστης επιχειρηματικής υπόθεσης στο πλαίσιο των εξελισσόμενων αγορών ενέργειας και των κανονισμών.

Οι Nissan, E.ON Drive και Imperial College είναι συνεργάτες σε ένα έργο που εμπλέκει έναν εμπορικό στόλο V2G, γνωστό ως e4Future, το οποίο στοχεύει να δείξει πώς τα ηλεκτρικά φορτηγά και τα αυτοκίνητα μπορούν να υποστηρίξουν το βρετανικό δίκτυο ηλεκτροδότησης και να παρέχουν μια κερδοφόρα και βιώσιμη λύση για επιχειρηματικούς στόλους οχημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!