Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Hannu Mikkola – o πρωταγωνιστής της αγωνιστικής ιστορίας της Audi
[4Τροχοί]: Hannu Mikkola – o πρωταγωνιστής της αγωνιστικής ιστορίας της Audi

[4Τροχοί]: Hannu Mikkola – o πρωταγωνιστής της αγωνιστικής ιστορίας της Audi

Ο επονομαζόμενος «Ιπτάμενος Φινλανδός» αποτέλεσε τον βασικό συνεργάτη της Audi στην εξέλιξη του quattro, του συστήματος που στο πέρασμα του χρόνου έγινε συνώνυμο της κορυφαίας τετρακίνησης και της ασφαλούς οδήγησης σε κάθε είδους γλιστερή επιφάνεια.

Hannu Mikkola – o πρωταγωνιστής της αγωνιστικής ιστορίας της Audi | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Ο παγκόσμιος μηχανοκίνητος αθλητισμός και η Audi θρηνούν την απώλεια μίας πολύ σημαντικής προσωπικότητας,του Φινλανδού Hannu Mikkola, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι του 1983, στο τιμόνι του Audi Quattro, θα μείνει στην ιστορία πέρα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντοκαι τις επιτυχίες του, για τη συμβολή του στην κυριαρχία του quattro, αρχικά στη διεθνή Motorsport σκηνή, πριν αυτό καταστεί συνώνυμο της κορυφαίας τετρακίνησης και της γεμάτης αυτοπεποίθηση και σιγουριάοδήγησης σε κάθε γλιστερή επιφάνεια. Δεν είναι υπερβολή, ότι η παγκόσμια αυτοκίνηση οφείλει πολλά στον «Ιπτάμενο Φινλανδό».

Το οξύμωρο της συμβολής του Mikkola στην εξέλιξη και επιτυχία του quattro είναι ότι πριν το 1983 και τον παγκόσμιο τίτλο, ο Φινλανδός είχε γίνει διάσημος και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής για την πολύ γρήγορη οδήγησή του με το πλάι, με την οποία ξεσήκωνε τα πλήθη στο πέρασμά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!