Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: VW Golf TGI: Τώρα και σε έκδοση φυσικού αερίου
[4Τροχοί]: VW Golf TGI: Τώρα και σε έκδοση φυσικού αερίου

[4Τροχοί]: VW Golf TGI: Τώρα και σε έκδοση φυσικού αερίου

Η γκάμα του νέου VW Golf ενισχύεται με τη «διττή» έκδοση TGI που καταναλώνει φυσικό ως κύριο καύσιμο.

VW Golf TGI: Τώρα και σε έκδοση φυσικού αερίου | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Με το φυσικό αέριο να αποτελεί σε επίπεδο κόστους τον αντίλογο στο ντίζελ, η γερμανική εταιρεία, και συνολικά το VW Group, συνεχίζουν να επενδύουν στο συγκεκριμένο τύπο καυσίμου. Για την περίσταση, η συγκεκριμένη λύση βρίσκει εφαρμογή στη νεότερη εκδοχή του Golf τόσο στις 5θυρες όσο και στις Variant εκδοχές του μοντέλου.

Η συνολική χωρητικότητα των δεξαμενών φυσικού αερίου (Compressed Natural Gas – CNG) είναι 115 λίτρα ή 17,3 κιλά, ποσότητα που εξασφαλίζει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πιστοποίησης στο πρωτόκολλο WLTP αυτονομία 400 χλμ. Πιο συγκεκριμένα, η μέση τιμή κατανάλωσης ορίζεται στα 4,3-4,1 κιλά CNG ανά 100 χλμ. και η μέση εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στα 117-111 gr/χλμ.

Εκτός από φυσικό αέριο, ο κινητήρας καταναλώνει και βενζίνη, η οποία αποθηκεύεται σε μια «βοηθητική» δεξαμενή με συνολική χωρητικότητα 9 λίτρων.

Ο 1.500άρης κινητήρας της έκδοσης TGI έχει σχέση συμπίεσης 12,5:1 και λειτουργεί στον κύκλο Miller με στόχο τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων, ενώ το «παρών» δίνει μια τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας για καλύτερη απόδοση, η οποία ανέρχεται στους 130 ίππους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!