Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Ευρώπη: Μείωση πωλήσεων επιβατικών οχημάτων τον Οκτώβριο – πτώση 26,8% από την αρχή του έτους
[4Τροχοί]: Ευρώπη: Μείωση πωλήσεων επιβατικών οχημάτων τον Οκτώβριο – πτώση 26,8% από την αρχή του έτους

[4Τροχοί]: Ευρώπη: Μείωση πωλήσεων επιβατικών οχημάτων τον Οκτώβριο – πτώση 26,8% από την αρχή του έτους

Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων επέστρεψαν σε αρνητικό πρόσημο, έπειτα από την πρόσκαιρη αύξηση του Σεπτεμβρίου, διατηρώντας τη συνολική μείωση από τις αρχές της χρονιάς σε υψηλά επίπεδα.

Ευρώπη: Μείωση πωλήσεων επιβατικών οχημάτων τον Οκτώβριο – πτώση 26,8% από την αρχή του έτους | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Οι εξελίξεις με την πανδημία, καθώς πολλές χώρες έχουν επιβάλλει lockdown και συνολικά, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, συνεχίζουν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην αυτοκινητοβιομηχανία. Με βάση τα στατιστικά δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), τον Οκτώβριο καταγράφηκε μείωση πωλήσεων κατά 7,8%, ενώ η συνολική πτώση των 10 μηνών από την αρχή του έτους, είναι 26,8%.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, πραγματοποιήθηκαν 953.615 ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων, με την ACEA να αποδίδει λογικά αυτή την πτώση, στα υγειονομικά περιοριστικά μέτρα που υπάρχουν στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, για προστασία από την πανδημία. Με εξαίρεση τη Ρουμανία και την Ιρλανδία, όλες οι υπόλοιπες χώρες σημείωσαν πτώση, με τη χώρα μας να παρουσιάζει μείωση 6,9% (6.776 ταξινομήσεις έναντι 7.276 τον Οκτώβριο του 2019). Μεγάλη πτώση καταγράφηκε στην Ισπανία (-21%), ενώ Γαλλία και Γερμανία διατηρήθηκαν σε πιο “νορμάλ” επίπεδα, με μειώσεις κατά 9,5 και 3,6% αντίστοιχα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Ιταλία κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα πωλήσεων με τον Οκτώβριο του 2019 (-0,2%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!