Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Οι εμπορικές επιδόσεις της Mercedes σε Ελλάδα και κόσμο
[4Τροχοί]: Οι εμπορικές επιδόσεις της Mercedes σε Ελλάδα και κόσμο

[4Τροχοί]: Οι εμπορικές επιδόσεις της Mercedes σε Ελλάδα και κόσμο

Παρά τις δυσκολίες και προκλήσεις της περασμένης χρονιάς, η Mercedes ήταν η Νο 1 εταιρεία σε πωλήσεις στην premium κατηγορία, τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι εμπορικές επιδόσεις της Mercedes σε Ελλάδα και κόσμο | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Για έβδομη συνεχή χρονιά, η Mercedes κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων στη χώρα μας. Συνολικά στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν 4.461 οχήματα του ομίλου της Daimler και συγκεκριμένα 3.641 επιβατικά οχήματα Mercedes και smart (3.606 οχήματα Mercedes και 35 smart), 405 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Mercedes και Fuso Canter (κάτω των 3,5 τόνων), 247 επαγγελματικά οχήματα Mercedes και Fuso Canter (άνω των 3,5 τόνων) και 184 λεωφορεία Μercedes και Setra (πηγή: ΣΕΑΑ). Τόσο στα φορτηγά (από 3,5 τόνους) όσο και στα λεωφορεία, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις.

To μερίδιο αγοράς στα επιβατικά ανέρχεται στο 4,5%, στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στο 5,9%, στα επαγγελματικά οχήματα άνω των 3,5 τόνων στο 52,9% και στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα άνω των 8 τόνων στο 40,6%. Στα λεωφορεία δε, το μερίδιο αγοράς αγγίζει το 60%.

Όσον αφορά στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών και plug-in hybrid αυτοκινήτων Mercedes, smart και Mercedes-EQ, αυτές ανέρχονται σε 321 (ποσοστό 8,8% επί των συνολικών πωλήσεων επιβατικών της μάρκας στη χώρα μας), γεγονός πολύ σημαντικό για τη μάρκα, δεδομένου ότι το 2020 ξεκίνησε η δυναμική της πορεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, αλλά και γιατί επέτρεψε στη Mercedes-Benz Ελλάς να ξεπεράσει τους εσωτερικούς στόχους που της είχαν τεθεί από τη μητρική εταιρεία όσον αφορά στην εκπομπή CO2 (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!