Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Δημοπρασία με άρωμα WRC
[4Τροχοί]: Δημοπρασία με άρωμα WRC

[4Τροχοί]: Δημοπρασία με άρωμα WRC

O φημισμένος οίκος RM Sotheby’s διοργανώνει δημοπρασία όπου μεταξύ άλλων, διατίθενται τρία αυτοκίνητα που θα προκαλέσουν… ταχυκαρδία στους φίλους των ράλλυ.

Δημοπρασία με άρωμα WRC | 4ΤΡΟΧΟΙ

1234

Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s, που εδρεύει στις Η.Π.Α., είναι ένας από τους πιο γνωστούς στον κόσμο. Η επερχόμενη δημοπρασία, που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιανουαρίου, έχει έντονο άρωμα WRC, αφού περιλαμβάνει τρία επιβατικά αυτοκίνητα, που κατασκευάστηκαν ώστε να λάβει δελτίο Αναγνώρισης το αντίστοιχο αγωνιστικό που συμμετείχε στο WRC, γνωστά και ως “homologation cars”.

Κατά σειρά παλαιότητας, θα διατεθούν μια Lancia Fulvia 1.6 HF (1972), ένα Audi Quattro (1983) και μια Lancia Delta HF Integrale Evoluzione II (1995).

Lancia Fulvia 1.6 HF Series 2 Fanalino (1972)

Το πρώτο μοντέλο της Lancia, που χρησιμοποιήθηκε ώστε να λάβει Δελτίο Αναγνώρισης το αντίστοιχο αγωνιστικό για ράλλυ, ήταν η Lancia Fulvia 1.2 HF, γνωστή και ως “Hi-Fi”, το 1966. Η δεύτερη γενιά, με τον κωδικό “Series 2”, παρουσιάστηκε το 1971 και διέθετε κινητήρα 1,6 λίτρων V4, κιβώτιο 5 σχέσεων και αναθεωρημένη ανάρτηση. Σε αντίθεση με την προηγούμενη Fulvia “Fanalone”, αυτή η γενιά διέθετε μικρότερα φωτιστικά σώματα, εξ ου και το προσωνύμιο “Fanalino”. Η αγωνιστική επιτυχία της Fulvia ήταν δεδομένη, αφού σχεδόν σε κάθε πρωτάθλημα της Ευρώπης, πρωταγωνιστούσε μια “Hi-Fi”.

Η συγκεκριμένη κόκκινη Fulvia, συμμετείχε σε αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων μεταξύ 2008 και 2014, κατακτώντας νίκες και τερματίζοντας στο βάθρο σε Ιταλία, Γαλλία και Μόντε Κάρλο, ενώ έλαβε μέρος 6 συνεχείς φορές, στο Ιστορικό Μόντε Κάρλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!